Harran Ulu Camii restorasyonu tamamlandı

Şanlıurfa, 2 Temmuz (Hibya)- Yüzyılın Afeti olarak adlandırılan 6 Şubat 2023 depreminde büyük hasar gören Harran Ulu Camii’ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Harran Ulu Camii restorasyonu tamamlandı
Yayınlama: 02.07.2024
3
A+
A-

Anadolu’nun en büyük ve en süslemeli Camilerinden olan Tarihi Harran Ulu Camii bugün itibariyle tekrar ziyarete açıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hassasiyetle sürdürülen restorasyon çalışmalarının ardından yerli ve yabancı çok sayıda turist bölgeye akın ederek tarihi güzelliği yerinde görme fırsatı buluyor.
Mayıs 2023 tarihinde başlatılan Harran Ulu Camii Restorasyonu, Çevre Düzenlemesi ve Harran Kalesi Restorasyonu işi kapsamında camiinin kemerleri ayağa kaldırılarak minaresindeki deprem kaynaklı hasarlar giderildi. Moğollar tarafından yaklaşık 800 yıl önce yıkılan tarihi cami İslam Mimarisinin en güzel örnekleri arasında gösteriliyor.

Çalışmaların her aşamasını takip eden Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, restorasyon çalışmalarının tamamlanması ile ilgili yaptığı değerlendirmede, mevcut yapının İslami tarihte çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Şılda, emeği geçen Kültür ve Turizm Bakanlığına teşekkür etti. Vali Şıldak, yerli ve yabancı turistlere bölgeyi turizm duraklarına eklemeleri tavsiyesinde bulundu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.