“Hanterra Seramik Yarışması” başlıyor

Türkiye’nin en önemli ulusal seramik yarışmalarından olan “Hanterra Seramik Yarışması “ üçüncü senesinde “ Vazo“ objesi ile düzenleniyor.

“Hanterra Seramik Yarışması” başlıyor
Yayınlama: 02.10.2023
10
A+
A-

Türkiye’ de seramik sanatını daha da yaygınlaştımak, yaratıcılığın gücünü sanatseverlere hissettirmek için yapılan Hanterra Seramik Yarışması” ,  Sibelco, Colorobbia Art, Valentine Clays, Mars Hobi ve Stüdyo Fırınları ile Glitz Ceramila’nın sponsorluğunda düzenleniyor. Yarışmanın jürisinde  Türk Seramik Sanatçılarından  Tuba Önder Demircioğlu, Ezgi Hakan ve Ayhan Geveli, İngiltere’den Anna Thomson ve İtalya’dan   Seramik Sanatçısı  Domenica Laraca  gibi Türkiye’ de ve Avrupa’ da ki  önemli seramik sanatçıları bulunuyor.

Her sene düzenlenen ve bundan sonraki yıllarda da seramik sanatına destek amacı ile bu geleneği sürdürmek adına yapılacak “Hanterra Seramik Yarışması “ nın kurucuları Elif Özbay Şahan ve Kurtuluş Şahan yarışma ile ilgili şunları söyledi:

''Tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de son yıllarda seramiğe artan bir ilgi var. Maalesef dijital dünyanın hayatımızı ele geçirmesiyle oluşan yalnızlığın ardından  dokunabildiğimiz malzemelerle  üretimler yapmaya ihtiyaç duyulduğunu,  hızın ve aynı anda çok iş yapmanın dayatıldığı bir dünyada yavaşlamak için bir nevi ruhsal ihtiyaç duyulmasını ve bu yüzden de ülkemizde de seramik sanatının  popülerleştiğini düşündüklerini vurguluyorlar. Yurtdışında özellikle İngiltere’deki seramik sanatçılarını ve  etkinliklerini yakından izlemeye çalıştıklarını,  el yapımı seramik ürünlere verilen değerin, gösterilen ilginin toplumun bu konuda bilinçli olmasıyla yakından ilgisi olduğunu da dile getiriyorlar.  

“Hanterra Seramik Yarışması “nı düzenlemeye başlarken esas temel sebebinin Türkiye‘ de  ki  sanatçıların iyi ve özgün tasarımlarını, kaliteli üretimin örneği olan ürünlerini, sergiler, yarışmalar, festivaller, seramik pazarları ile daha görünür olmasını istediklerini, üçüncü senesinde heyecanla ve keyifle daha çok insana ulaştığını görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söylüyorlar.''

Yarışmayı kazananın başarı ödülü ve 25 bin TL değerinde “Hanterra” hediye çeki, üç adet mansiyon ödülüne 6 biner TL değerinde “Hanterra” hediye çeki verilecek.


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.