Hamas lideri Gazze görüşmelerinin blöf olduğunu düşünüyor

Stockholm, 20 Ağustos (Hibya) – Wall Street Journal’ın Arap arabuluculara dayandırdığı haberine göre, Filistinli hareket Hamas’ın siyasi büro başkanı Yahya Sinwar, Gazze Şeridi’nde ateşkes sağlanması için yürütülen müzakerelerin son turunu, İsrail’in askeri harekat için zaman kazanmaya yönelik bir “blöf” olarak değerlendiriyor.

Hamas lideri Gazze görüşmelerinin blöf olduğunu düşünüyor
Yayınlama: 20.08.2024
1
A+
A-

Gazeteye göre, “Sinwar son müzakere turunu bir blöf olarak değerlendiriyor ve bunun amacının İsrail'in askeri harekatını gerçekleştirebilmesi için ek zaman kazanmak olduğunu söylüyor.”

Gazeteye göre ayrıca Hamas politbüro başkanı, Ürdün Nehri'nin Batı Yakası'ndan yapılacak saldırılar da dahil olmak üzere silahlı çatışmayı genişleterek Tel Aviv üzerindeki baskıyı arttırmayı umuyor.

İsrail Başbakanlık Ofisi Pazar günü yaptığı açıklamada, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nunserbest bırakılan rehine sayısını en üst düzeye çıkaracak ve İsrail Savunma Kuvvetleri'nin Gazze-Mısır sınırkoridorunda kalmasında ısrar edecek bir Gazze anlaşmasını ilerletmek için çalışmaya devamettiğini söyledi.

Geçtiğimiz hafta Doha 'da Katar, Mısır, Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail'in katılımıyla  Gazze Şeridi'nde ateşkes görüşmeleri yapıldı. Hamas liderliği ateşkes şartlarının netleştirilmemesi nedeniyle görüşmelere katılmayı reddetti.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi'nin ofisinden ABD, Katar ve Mısır tarafından yapılan ortak açıklamada, arabulucuların İsrail ve Filistinli hareket Hamas'a taraflar arasındaki farklılıkları azaltan bir ateşkes önerisi sundukları belirtildi.

Açıklamada Perşembe ve Cuma günleri Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleşen görüşmelerin ciddi ve yapıcı geçtiği ve olumlu bir atmosferde yapıldığı belirtildi.

 Üst düzey Mısır, ABD ve Katar hükümet yetkilileri, Cuma günü önerilen şartlar doğrultusunda bir anlaşmaya varmak umuduyla önümüzdeki hafta sonundan önce Kahire'de bir araya gelecek.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.