Hamas ateşkes önerisinde değişiklik talep etti

Stockholm, 12 Haziran (Hibya) – ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken anlaşmayı kabul etmeleri için her iki tarafa da baskı yaparken, Hamas’ın teklifte bazı değişiklikler yapılmasını istediği bildirildi.

Hamas ateşkes önerisinde değişiklik talep etti
Yayınlama: 12.06.2024
4
A+
A-

Blinken, Hamas'ın Gazze'de ateşkes önerisine verdiği resmi yanıtı “değerlendirmekte” olduğunu açıklarken, BM Güvenlik Konseyi'nin öneriyi destekleyen kararına yönelik küresel desteği Filistinli militan grup ve İsrail üzerinde baskıya dönüştürmeye çalışıyor.

Salı günü geç saatlerde bir Hamas yetkilisi Mısırlı ve Katarlı arabuluculara bazı “değişiklikler” talep eden bir yanıt sunduklarını ve önceliklerinin savaşı “tamamen durdurmak” olduğunu söyledi. Hamas sözcülerinden Cihad Taha da cevabın “ateşkesi, geri çekilmeyi, yeniden inşayı ve esir değişimini teyit eden değişiklikler” içerdiğini söyledi.

Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby Salı gecesi gazetecilere yaptığı açıklamada Washington'un yanıtı aldığını ve “şu anda değerlendirmekte olduğunu” söylerken, içeriğine ilişkin ayrıntı vermeyi reddetti.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.