İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uygun fiyatlı ve kaliteli gıda sunmak için hizmete aldığı Halkın Bakkalı/Halkın Kasabı mağazaları tüketicilerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu doğrultusunda doğan ve halka sağlıklı, ucuz ve güvenilir gıda ulaştırmak için hayata geçirilen Halkın Bakkalı/Halkın Kasabı mağazaları, enflasyona karşı vatandaşın sofrasına umut olmaya devam ediyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki İzTarım A.Ş. tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, yerli üreticiden alınan besiler, Ödemiş Et Entegre Tesisi’nde karkas et ve İzmirli markalı et ürünleri olarak işleniyor. Hazırlanan et ürünleri, gezici otobüsüyle sayıları 12’ye ulaşan Halkın Bakkalı/Halkın Kasabı mağazalarında uygun fiyat etiketiyle tüketiciyle buluşturuluyor.
Halkın Kasabı mağazalarında satışa sunulan kırmızı et ürünleri, ucuz, sağlıklı ve lezzetli yapısıyla kısa sürede İzmirli yurttaşların vazgeçilmezi oldu. Piyasada kilosu 400 TL’yi geçen etlere karşın Halkın Kasabı, dana kıymanın kilosunu 299 TL’den, dana kuşbaşının kilosunu 330 TL’den ve Halkın Kasabı sucuklarının kilosunu 395 TL’den satışa sunuyor. Mağazalarda kuyruklar oluşturan yurttaşların ilgisiyle, Halkın Kasabı mağazalarında günlük kırmızı et satışı 5 tona ulaştı.
Halkın Bakkalı/Halkın Kasabı mağazaları şu an Bornova Doğanlar, Erzene, Özkanlar ve Çamdibi, Karşıyaka Girne, Konak Gültepe ve Kemeraltı, Menemen Ulukent, Buca Gediz (ESHOT), Balçova Merkez, Torbalı Ayrancılar ve gezici otobüs olmak üzere toplam 12 şubeyle İzmirliye hizmet veriyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, artan talep nedeniyle 13’üncü şubeyi yeni yıl öncesi Karabağlar Bozyaka’da açacak.
SANAYİ HABER AJANSI
www.ekonomigundemi.com.tr