Haliliye’de Sıfır Atık Marketler ile geri dönüşüm devam ediyor

Şanlıurfa, 27 Mayıs (Hibya) – Haliliye Belediyesi’nin Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) kapsamında hayata geçirdiği Sıfır Atık Projesinin bir parçası olan Sıfır Atık Marketler ile geri dönüşüm atağı devam ediyor.

Haliliye’de Sıfır Atık Marketler ile geri dönüşüm devam ediyor
Yayınlama: 27.05.2024
3
A+
A-

Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde yürütülen Sıfır Atık Marketler ve ilçenin belirli noktalarına kurulan geri dönüşüm materyalleri aracılığıyla vatandaşların geri dönüşüme katkı sağlaması amaçlanıyor.

Bu kapsamda; Devteyşti Mahallesinde bulunan Şehit İbrahim Halil Yıldırım Parkı, Şair Nabi Mahallesinde bulunan Buluntu Hoca Parkı ve Ahmet Yesevi Mahallesine kurulan Sıfır Atık Market ile vatandaşlar, geri dönüşüme katkı sunacak atıklarını getirerek, karşılığında puan sistemiyle temizlik ürünlerini alıyor.

Proje kapsamında her gün yüzlerce kilo kağıt ve bitkisel atık yağ geri dönüşüme kazandırılırken, Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından toplanan atıklar, ayrıştırılmak üzere Atık Dönüşüm Merkezlerine götürülüyor. Atık Dönüşüm Merkezinde ayrıştırılan geri dönüştürülebilir atıklar ile daha temiz bir çevre için çalışmalar hummalı bir şekilde sürüyor.  

Öte yandan, vatandaşların Sıfır Atık Marketlere götürdükleri ve geri dönüşüm materyallerinden toplanan kağıt atıklar ile binlerce ağacın kesilmesi, toplanan atık yağlarla ise suyun kirlenmesi önleniyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.