Haliliye’de güzellik merkezi ve berberlere denetim yapıldı

Şanlıurfa, 30 Temmuz (Hibya) – Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, kuaför, berber ve güzellik merkezlerine yönelik uygulanan yeni düzenlemenin ardından denetim gerçekleştirdi.

Haliliye’de güzellik merkezi ve berberlere denetim yapıldı
Yayınlama: 30.07.2024
2
A+
A-

Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, kuaför, berber ve güzellik merkezlerine yönelik uygulanan yeni düzenlemenin ardından yaptığı denetim ile kurallara riayet edilmesi için uyarı yapıldı. Hijyen ve ürün kontrollerini de sağlayan ekipler, halk sağlığı adına kullanılması yasak olan ürünlerin bulundurulmaması gerektiğini kaydetti.  

Zabıta Müdürlüğü, “Huzur ve Güvenin Kalbi Haliliye” sloganıyla halk sağlığını korumaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Ticaret Bakanlığı tarafından uygulanan yeni düzenlemenin ardından berber, kuaför ve güzellik merkezlerine haftanın 1 günü kapalı olma zorunluluğu getirildi. Valilik tarafından belirlenen günde kapalı olacakları duyurulan berber, kuaför ve güzellik merkezlerini denetleyen Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, işletme sahiplerine kurallara riayet edilmesi gerektiğini hatırlatarak, uyarı yaptı.

 Kentin işlek noktası Bahçelievler bölgesinde denetimlerini sürdüren zabıta ekipleri, belirlenen günlerde kapalı olmadığı tespit edilen iş yerlerine yönelik idari yaptırım uygulanacağını ifade etti. Yapılan denetimde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmayan ekipler, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı kontrollerini de sağlayarak, ruhsatı bulunmayan işletme sahiplerini Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ruhsat birimine yönlendirdi. Denetim esnasında kullanılan ürünlerin son kullanma tarihlerini de inceleyen ekipler, vatandaşların sağlığı için kullanılması yasak ürünlerin bulundurulmaması gerektiğini belirtti. Güzellik merkezi, kuaför ve berberlerin sık sık havalandırılması gerektiğini kaydeden ekipler, hijyenin sağlanması adına tek kullanımlık ürünler kullanılması gerektiğini ifade etti.

Öte yandan, Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise vatandaşların karşılaştıkları olumsuzlukları 444 22 63 numaralı İletişim Merkezine bildirmeleri halinde, gerekli denetimlerin sağlanacağı kaydedildi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.