Piyasalarda bugün

İsrail, dün Gazze’de bir hastaneyi hedef aldı. Gazze Sağlık Bakanlığı, saldırıda en az 500 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Piyasalarda bugün
Yayınlama: 18.10.2023
3
A+
A-

Ne Oldu?

    İsrail, dün Gazze'de bir hastaneyi hedef aldı. Gazze Sağlık Bakanlığı, saldırıda en az 500 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum.
    Dışişleri Bakanlığı: Gazze’de bir hastanenin hedef alınmasından derin bir infial duyuyor, bu barbarca saldırıları en şiddetli biçimde kınıyoruz.
    Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar ile Ticaret Bakanı Bolat, sosyal medya hesaplarından İsrail'in Gazze'deki hastaneye saldırısına tepki gösterdi.
    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun: Hasta ve yaşlılara yönelik şiddet durmalıdır. Gazze'nin bombalanması durdurulmalıdır. Dünya uyanmalı ve akan kana bir son vermelidir” – “Hastaneleri bombalamak ağır bir suçtur. Tıbbi yardım almakta olan insanları katletmek artık çizgiyi aşmak demektir. Sivilleri hedef almak ise düpedüz terör taktikleri uygulamaktır.
    Pentagon: (İsrail'in hastaneye saldırısı) İsrail'e Hamas'ı ortadan kaldırması için güvenlik sistemlerini kesinlikle veriyoruz. Bu masum sivillerin öldürülmesi anlamına gelmiyor.
    Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri, el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırıyı görüşmek için BM Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı.
    Bloomberg News’de yer alan habere göre ABD Başkanı Biden Kongre'den Ukrayna ve İsrail'e 100 milyar dolarlık yardım istemeyi planlıyor.
    Irak ve Suriye'ye asker gönderme tezkeresinin süresinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin tezkere, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.
    Biden yönetimi, Nvidia'nın Çin'e gelişmiş çip ihracatına yeni kısıtlamalar getirdi.
    Beyaz Saray, ABD, Mısır ve Filistin'in katılımıyla Ürdün'de planlanan dörtlü zirvenin, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın, Gazze'deki hastaneye yapılan saldırıdan sonra 3 gün yas ilan etmesi nedeniyle tarafların ortak kararıyla iptal edildiğini öne sürdü.
    ABD Temsilciler Meclisi Başkanı McCarhty'nin ay başında görevinden alınmasının ardından yapılan ilk tur oylamada hiçbir aday Temsilciler Meclisi Başkanı olmak için yeterli oyu alamadı.
    Almanya Maliye Bakanı, normale dönülmezse mali durumun bozulacağını düşünüyor.
    X, temel özellikler için yıllık 1 dolarlık aboneliği test edecek.
    Çin’in büyüme verisi açıklandı. Çin ekonomisi üçüncü çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre beklenenden daha hızlı büyüdü.

Ne Olacak?

    İngiltere ve Euro Bölgesi’nde TÜFE verisi açıklanacak.
    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Çin'i ziyaret edecek.
    ABD Başkanı Biden bugün İsrail’e gidecek.
    Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek yarın Paris’te yatırımcı toplantısına katılacak.
    Fed Başkanı Powell, yarın New York Ekonomi Kulübü'nde konuşma yapacak.
    Borsa İstanbul’un bu sabah negatif açılış yapmasını bekliyoruz.

Kaynak İnfo Yatırım


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.