Skoda D SUV Modeli Kodiaq’ın yeni neslini tanıttı

Skoda, ikinci nesil Kodiaq modelinin örtüsünü gerçekleştirdiği dünya prömiyeriyle kaldırdı. 2016’da tanıtılan ve D SUV segmentinin lider modellerinden biri olan Kodiaq, ikinci nesliyle iddiasını daha da ileriye taşıyor.

Skoda D SUV Modeli Kodiaq’ın yeni neslini tanıttı
Yayınlama: 06.10.2023
4
A+
A-

“Skoda Kendisiyle Yarışıyor’’

Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Zafer Başar Önümüzdeki yıl Skoda Türkiye için bol yenilikli bir yıl olacak. 7 modelimizin 5’inde güncellememiz mevcut. Scala, Kamiq ve Octavia modellerimiz makyajlanırken, Kodiaq ve Superb modellerimiz ise yeni nesilleri Türkiye’de satışa sunulacak. Tüm ürün gamıyla gençleşmemizin yanı sıra önümüzdeki yıl tamamen elektrikli Enyaq modelimizi Türkiye’ye getireceğiz. Yeni Kodiaq, dinamik ve güçlü tasarımı ile markamızın atak yılı olan 2024’te en önemli rollerden birisini oynayacak. Yeni Kodiaq, tüm yeni geliştirilmeleriyle segmentindeki iddialı duruşunu, güçlendirerek devam ettirecek ve markamıza önemli bir güç katacak.” dedi.

Skoda D SUV Modeli Kodiaq’ın yeni neslini tanıttı

Güçlü ve sağlam görünüm

İkinci nesil Kodiaq, zaten büyük bir beğeniye sahip SUV modelinin duygusal tasarım dilini daha ileriye taşıdı. Köşeli çamurluklar, TOP LED Matrix farlar, ön panjur ile bütünleşen yatay ışık şeritleri, yeni Kodiaq’ın ilk bakışta farklı olduğunu vurguluyor. Yeni Kodiaq’ın arka tasarımında ise daha geniş bir C şekli yer alıyor ve ışıklandırma grubu kristal unsurlarla keskin bir tasarımla bütünleşiyor.

Bununla birlikte uzunluğun 61 mm ve aks aralığının 3 mm artırılmasıyla birlikte Kodiaq, içeride daha fazla yaşam alanı sunuyor. Yeni nesil Kodiaq’ın uzunluğu 4 bin 758 mm, yüksekliği bin 657 mm ve genişliği bin 864 mm oldu. Önceki nesle göre 75 litre artan bagaj hacmi ise 910 litreye çıktı ve segmentinin lideri olarak dikkat çekiyor. Yeni Kodiaq şık tasarımının yanı sıra 0.282 cd rüzgar direnci kat sayısıyla da daha aerodinamik bir model haline geldi.

Skoda D SUV Modeli Kodiaq’ın yeni neslini tanıttı

Sürdürülebilir ve teknolojik kabin

Tamamen yenilenen bir kabine sahip olan yeni Kodiaq, hayatı kolaylaştıran teknolojilerle donatıldı. Serbest duran bilgi-eğlence sistemi 13 inç büyüklükte tercih edilebilecek. Bununla birlikte merkezi dokunmatik ekranın altında yeni Skoda Akıllı Düğme kontrolleri yer alacak. Bu özellik sayesinde aracın sayısız özelliğine kolayca erişim sağlanabilecek. Üçlü döner düğme tasarımına sahip bu düğmeler, yüksek dokunsal kalitenin yanı sıra sezgisel bir kullanım da sağlıyor. Basılabilen ve aynı zamanda çevrilebilen bu akıllı düğmelerin her biri, çeşitli araç fonksiyonlarına kolay erişim sağlıyor. Bu düğmelerden, sıcaklık, koltuk ısıtma/soğutma, fan hızı, havalandırma yönü, ses ayarları, sürüş modları veya harita yaklaştırma/uzaklaştırma gibi özellikler yönetilebiliyor. Ön cama yansıyan göstergelere sahip olacak Kodiaq, aynı zamanda 10 inç Sanal Kokpit’le tercih edilebilecek. Daha şık ve zarif hale getirilen kabinde, vites kolu direksiyon kolonuna taşınarak yaşam alanı daha fazla pratiklik sunuyor.

Çok yönlü motor seçenekleri

Yeni Kodiaq, farklı motor seçenekleriyle hem yüksek performans hem de verimlilik sunuyor. İkinci nesil Kodiaq’ın motor seçenekleri arasında benzinli ve dizel motor seçeneklerinin yanı sıra mild hibrit ve plug-in hibrit teknolojilerine sahip güç üniteleri de yer alacak. 204 HP’lik toplam güce sahip plug-in hibrit Kodiaq iV, 100 kilometreden daha fazla sıfır emisyonlu olarak yol alabiliyor. Yeni Kodiaq’ta, giriş seviyesi 150 HP’lik 1.5 TSI ünite, mild-hibrit teknolojisiyle geliyor. Bununla birlikte 204 HP ile 265 HP’lik 2.0 TSI benzinli ve 150 HP ile 193 HP’lik 2.0 TDI dizel motorlar, ürün gamını tamamlıyor. Tüm motorlarda DSG çift kavramalı otomatik şanzıman yer alırken, ürün gamının en üstündeki motorlarda dört çeker sürüş standart olarak sunuluyor.

Skoda D SUV Modeli Kodiaq’ın yeni neslini tanıttı


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.