Gürcistan’da iktidar partisi muhalefeti yasadışı ilan etmek istiyor

Moskova, 22 Ağustos (Hibya) – Gürcistan’ın iktidar partisi Gürcü Rüyası, Ekim ayında yapılacak parlamento seçimlerinde anayasal çoğunluğu kazanması halinde ana muhalefet partisi Birleşik Ulusal Hareket’i (UNM) yasadışı ilan etme sözü verdi.

Gürcistan’da iktidar partisi muhalefeti yasadışı ilan etmek istiyor
Yayınlama: 22.08.2024
0
A+
A-

Gürcü Rüyası, ülkede Ağustos 2008'de Rusya ile patlak veren çatışmadan UNM'yi sorumlu tutuyor ve devam eden Ukrayna çatışmasında Moskova'ya karşı “ikinci bir cephe açma” girişiminde bulunmakla suçluyor.

Salı günü partinin resmi Facebook sayfasında yapılan açıklamada Gürcü Rüyası, ülkede “uzun vadeli sürdürülebilir barış ve güvenliği” sağlamayı amaçladığını söyledi ve bunu yapmak için anayasal çoğunluğu elde etmesi gerektiğinin dört temel nedenini özetledi.

Bunlar arasında “siyasi sistemin niteliksel olarak iyileştirilmesi”, LGBT propagandasının yayılmasının engellenmesi ve aile değerlerinin korunması, ülkenin toprak bütünlüğünün korunması ve Gürcistan'ın kimliğinin korunması yer alıyor.

Parti, eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mikhail Saakashvili tarafından kurulan UNM'yi tamamen yasaklamadan ülkenin siyasi sistemini iyileştirmenin mümkün olmayacağını savunuyor. Parti, anayasal çoğunluğu elde etmesi halinde, muhalefet hareketini ve tüm uydu veya halef partilerini “anayasaya aykırı” olarak nitelendirmek için yasal bir süreç başlatacağını söyledi

UNM, ayrıca Gürcü Rüyası'nın son iki yıldır ülkeye karşı yürütülen kampanyaların koordinasyonundan sorumlu olduğunu söylediği “güçlü dış destekçilerin” emirlerine göre hareket etmeye devam etmekle suçlanıyor.

 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.