Güney Kore’de Samsung Electronics işçileri süresiz greve çıkıyor

Stockholm, 10 Temmuz (Hibya) – The Korea Herald gazetesinin haberine göre Güney Kore’de Samsung Electronics işçileri süresiz greve çıkıyor.

Güney Kore’de Samsung Electronics işçileri süresiz greve çıkıyor
Yayınlama: 10.07.2024
1
A+
A-

Samsung Electronics'in en büyük işçi sendikası Çarşamba günü yaptığı açıklamada, toplu eylemlerinin dünyanın önde gelen çip üretim tesislerinden birinde üretimde potansiyel aksamalara neden olabileceğini iddia ederek devam eden grevlerinin süresiz olarak uzatıldığını duyurdu.

Duyuru, yönetimin herhangi bir müdahalesi olmadan sona eren üç günlük grevin ardından geldi.

Ulusal Samsung Elektronik Sendikası Çarşamba günü yaptığı açıklamada, “İlk turun ardından yönetimin bizimle konuşma iradesine sahip olmadığını teyit ettiğimiz için belirsiz bir süre için ikinci tur grev ilan ediyoruz” dedi.

Sendika, Pazartesi günü üç gün boyunca ilk grevini gerçekleştirerek maaş zammı ve ikramiye talep etti. Sendika başlangıçta 15 Temmuz'da ikinci bir tur düzenlemeyi planlıyordu ancak süresiz greve gitmeye karar verdi.

Sendika, 6,000'den fazla üyesinin greve katılma isteğini dile getirdiğini iddia etti. Toplam üyenin 5,000'den fazlasının kritik yarı iletken bölümünden geleceği belirtildi.

Sendikanın tüm çalışanlar için bir günlük tatil ve 2024 maaş müzakere anlaşmasını imzalamayan 855 üye için önemli maaş artışları talep etmesi nedeniyle Ocak ayından bu yana yapılan birkaç görüşme turu farklılıkları çözmede başarısız oldu. Sendika ayrıca daha fazla ücretli izin, tüm çalışanlar için bir günlük izin ve ücretsiz grevler sırasında ortaya çıkan ekonomik kayıplar için tazminat talep ediyor.

Sendika 31.000 üyeyi ya da Samsung Electronics'in yaklaşık 125.000 kişilik toplam işgücünün yaklaşık yüzde 24'ünü temsil ettiğini iddia ediyor. Toplu eylemlerinin kaçınılmaz olarak üretimde aksamalara neden olacağını belirten sendika, yarı iletken fabrikalarının otomatik sistemlerle çalışmasına rağmen ekipman ve kalite denetimi için insan gücüne ihtiyaç duyduğunu da sözlerine ekledi.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.