GTO Başkanları 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım ve Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur, 30 Ağustos Zafer Bayram dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

GTO Başkanları 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı
Yayınlama: 29.08.2024
1
A+
A-

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanları 1. Dünya Savaşı ve sonrasında Türk milleti üzerinde oynanan oyunların, işgal çabalarının Büyük Taarruz zaferiyle tümüyle bozulduğunu, destansı varoluş mücadelesinin de 30 Ağustos Zafer Bayramı ile taçlandırıldığını söyledi.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın nesiller boyu kutlanacağını ve binbir zorlukla, can pahasına verilen bağımsızlık mücadelesinin daima hatırlanacağını vurgulayan Başkanlar açıklamalarına şöyle devam etti:

“Binlerce yıldır var olduğumuz bu cennet toprakların, bu coğrafyanın bedelini her zaman fazlasıyla ödedik. Bu eşsiz topraklarda yaşamaya devam etmek için tüm dünyanın karşısına da dikildik. Atlatılması kimileri tarafından mucize olarak görülen buhranları atlattık, destansı zaferlerimizle Türk milletinin bağımsız ve hür bir şekilde bu toprakları kendine yurt kıldığını bütün dünyaya net bir şekilde bildirdik.

Bu vatanı yurt bildiğimiz günden bugüne verdiğimiz yüzbinlerce şehidin kanlarıyla sulanmış bu topraklara göz dikenler en büyük dersi Kurtuluş Savaşı’mızda ve akabinde 26 Ağustos 1922’de başlayıp 30 Ağustos 1922’de Türk milletinin kesin zaferiyle sonuçlanan Büyük Taarruz’da almıştır. 30 Ağustos: tüm dünyaya bağımsızlık haykırışımızdır. 30 Ağustos, Türklerin Anadolu’dan çıkarılamayacağının belgesi, daima var olacağımızın da ispatıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, destansı mücadelemizin büyük lideri Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’mızda canlarını feda eden bütün kahramanlarımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyor, Yüce Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyoruz.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.