GTech’in Afrika açılımı devam ediyor

Afrika pazarına yönelik son dönemde önemli adımlar atan Türkiye’nin lider teknoloji şirketi GTech; GITEX Afrika Fuarı’nda yer alarak bu bölgenin dijital dönüşüm süreçlerine rehberlik etme kararlılığını güçlendirdi.

GTech’in Afrika açılımı devam ediyor
Yayınlama: 10.06.2024
2
A+
A-

Afrika pazarına yönelik son dönemde önemli adımlar atan Türkiye’nin lider teknoloji şirketi GTech; GITEX Afrika Fuarı’nda yer alarak bu bölgenin dijital dönüşüm süreçlerine rehberlik etme kararlılığını güçlendirdi.

Finansal teknolojiler ve analitik alanında yerli ürünleriyle öne çıkan GTech; geçtiğimiz hafta Fas’ın Marakeş kentinde düzenlenen ve Afrika’nın en büyük teknoloji fuarı olan GITEX Fuarı’nda yerli yazılımlarını tanıttı. Bu sene ikincisi düzenlenen, 130 farklı ülkeden küresel işletmeler, yatırımcılar ve girişimcilerin katılım sağladığı fuarda GTech; yapay zeka ve ileri analitik ile destekleyerek geliştirdiği finansal teknoloji ürünlerini Afrika pazarında geniş bir kitle ile tanıştırdı.  

Doğu Afrika’daki şirketlerin dijital dönüşümlerini hızlandırmak amacıyla Mart ayında Etiyopya’nın en büyük teknoloji şirketlerinden Alta Computec ile stratejik iş birliği yaparak Afrika açılımını başlatan GTech; yeni nesil bankacılık ihtiyaçlarını karşılayan ve sektördeki hızlı değişime kolay adapte edilen ürünleri ile artık Türkiye ve komşu coğrafyalardan sonra Afrika’daki finans kurumlarının da dijital dönüşümlerine rehberlik ediyor.

GITEX Fuarında,  Afrika Devlet ve Hükümet Başkanlarının kıtada sürdürülebilir sosyo-ekonomik kalkınmayı hızlandırmak amacıyla oluşturdukları Smart Africa inisiyatifi delegeleri ile bir araya gelerek Afrika’nın dijital dönüşüm vizyonunu ve hedeflerini konuştuklarını belirten GTech Ortağı Gürhan Taşkaya; “Son yıllarda Afrika’da dijital dönüşüm süreçleri oldukça hız kazandı. Bu bölgede büyük bir potansiyel var. GTech olarak global büyüme yolculuğumuzda merceğimizi bu bölgeye çevirdik. Son dönemde Afrika’da gerçekleştirdiğimiz iş ortaklarımızla bölgeye güçlü bir giriş yaptık. 24 yıllık derin bilgi birikimimiz ve yeni nesil teknolojilerin kabiliyeti ile geliştirdiğimiz finansal teknoloji alanındaki ürünlerimizle böylesi prestijli bir fuarda yer almaktan dolayı gururluyuz. Alanında uzman ekiplerimizle geliştirdiğimiz yüzde 100 yerli ürünlerimizi Afrika pazarına sunarak bölgenin dijital dönüşüm sürecine katkı sağlamanın heyecanını yaşıyoruz. GITEX fuarında yer alarak Afrika’nın dijital dönüşüm yolcuğuna verdiğimiz önemi gösterirken iş ortaklarımız, müşterilerimiz ve çözümlerimize ihtiyacı olan firmalarla bir araya geldik. Geçen yıla göre yüzde 100’e yakın büyüme gösteren fuarda standımıza gösterilen ilgi bizi çok memnun etti” açıklamasında bulundu.  

GTech Hakkında:

2000 yılında kurulan GTech, birçok farklı sektörlerdeki deneyimlerini, global teknolojik gelişmelerle birleştirerek kurumlara katma değer yaratan ürünler ve çözümler sunmaktadır. Dijital dönüşüm yolculuklarında kurumlara güvenli bir rehber olan GTech, sektördeki hızlı değişime kolay uyarlanan çözümleri ile şirketlerin teknolojik altyapısını modern platformlara taşıyarak daha rekabetçi olmalarını sağlayan son derece çevik bir yapıya sahiptir. Müşteri odaklı yaklaşımı, verinin her katmanı ve her alanı üzerinden edindiği bilgi ve derin saha tecrübesi ile GTech,  Finansal Teknolojiler ve Veri Analitiği olmak üzere 2 ana başlık altında uçtan uca hizmetlerini sunmaktadır. Finansal Teknolojiler alanında; Ana bankacılık ürünü Symphony Banking, Tüketici finansmanı ürünü Symphony Lending, Dijital Kanal ürünü Symphony Digital, API ve açık bankacılık ürünü Symphony LABs, Yasal raporlama ürünü Magic Reports, Kredi Skorlama ürünü Eyeqube Engine, Davranışsal Risk Analizi ürünü Eyeqube Riskwise ve Moody’s Analytics Risk Yönetimi ürünlerini sağlamaktadır. Analitik alanında; Büyük Veri ve Analitik, Veri Ambarı ve İş Zekası, Sistem ve Veri Tabanı Yönetimi, Bütçe Planlama ve Finansal Konsolidasyon hizmetleri ile Analitik Sigortacılık ürünü Wiseboard Insurance, Perakende Analitik Dashboard ürünü Wiseboard Retail, Perakende Satış ve Stok Tahminleme ürünü Eyeqube Retail ve İK Bütçe Planlama ürünü Cubeview HR’ı sağlamaktadır. TÜBİTAK, Üniversiteler, iş ortakları iş birliği ve bütünsel yaklaşımı ile sektörlerin ihtiyaçlarını ön görerek AR-GE merkezlerinde değer yaratan çözümlere odaklanan GTech, uzun süredir Avrupa ve İngiltere’deki müşterilerine hizmet vermenin yanı sıra 2022 yılında Dubai ofisini açarak Körfez Bölgesi’de de kurumların dijital dönüşümlerine rehberlik etmektedir.

Daha fazla bilgi için: https://www.gtech.com.tr/


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.