Görgün, SİPER Ürün-2 sisteminin başarılı atış yaptığını duyurdu

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, SİPER Ürün-2 sisteminin atışı hakkında açıklama yaptı.

Görgün, SİPER Ürün-2 sisteminin başarılı atış yaptığını duyurdu
Yayınlama: 15.09.2024
2
A+
A-

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, SİPER Ürün-2 sisteminin başarıyla gerçekleştirdiği atışıyla bir kez daha Türkiye’nin gökyüzündeki caydırıcı gücünü gözler önüne serdiğini belirtti.

Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda; Aselsan, Roketsan ve TÜBİTAK SAGE iş birliğiyle hayata geçirilen bu projenin Türk milletinin güvenliğine yapılan en büyük yatırımlardan biri olduğunu vurgulayan Görgün, “Uzun menzil ve yüksek irtifada etkin savunma sağlayan SİPER, ülkemizin sınırlarını çelikten bir kalkan gibi koruyarak tam bağımsız savunma hedefimizi daha da güçlendiriyor” dedi.

Başkan Görgün, bu başarının arkasında, Türk mühendislerinin emeği, fedakarlığı ve yüksek teknolojiyi en iyi şekilde kullanma becerisinin yattığını ifade ederek şunları söyledi:

“Başarıya ulaşmamızda emeği geçen tüm mühendislerimize, teknisyenlerimize ve paydaşlarımıza gönülden teşekkür ediyoruz. Sizlerin azmi ve çalışkanlığıyla her gün daha güçlü bir Türkiye inşa ediyoruz. Savunma sistemlerimizle ülkemizi daha güvenli bir geleceğe taşıyoruz. SİPER gibi projelerimizle, vatanımızı her açıdan koruma altına alıyor, milli güvenliğimizi sağlam temellere dayandırıyoruz. Çünkü bu vatanın savunması, bu vatanın evlatlarının ellerinde!”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.