Görgün: Haberleşmede, Türksat 6A ile çok değerli bir döneme gireceğiz

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, haberleşmede Türksat 6A ile çok değerli bir döneme gireceklerini kaydederek konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Görgün: Haberleşmede, Türksat 6A ile çok değerli bir döneme gireceğiz
Yayınlama: 04.06.2024
2
A+
A-

Savunma Sanayii Başkanı Görgün, uzaydaki gelecekte de savunma sanayiinin imzası olduğunu belirterek, ''Ülkemizin savunma sanayiindeki mühendislik gücünün, teknolojisinin ve azminin yıldızı ilk milli haberleşme uydumuz Türksat 6A'yı fırlatılmak üzere yolcu ettik. Temmuz ayında da uzay ile buluşturacağız.'' ifadelerine yer verdi.

TÜBİTAK Uzay'ın, uydu sistem tasarım ve alt sistemlerde birçok teknolojiyi geliştirdiğini aktaran Görgün, açıklamasına şöyle devam etti:

''ASELSAN, Ku-Bant Uydu Haberleşme Görev Yükü ve X-Bant Uydu Haberleşme Görev Yüklerinin yanısıra ilgili alt ekipmanları tasarlayıp üretti. TUSAŞ, yapısal tasarım ve geliştirme, sistem montaj, entegrasyon ve çevresel testlerin sorumluluğu ile birlikte kimyasal itki alt sisteminin de sorumluluğunu üstlendi. CTECH, uydunun Telemetri ve Telekomut Haberleşmesi için kullanılan alt sistemin tasarım, üretim ve geliştirme faaliyetlerini gerçekleştirdi.''

''Haberleşmede, Türksat 6A ile çok değerli bir döneme gireceğiz.'' diyen Görgün, Türkiye'nin, haberleşme uydusu bulunan 10 ülkeden birisi olacağını söyledi. Savunma sanayiindeki bilgi birikimini ve gelişmişliği, sivil alanda da yaygınlaştırmak için gayretle çalışmayı sürdüreceklerini kaydeden Görgün, ''Milli teknolojilerimizi uzay için geliştiren tüm firmalarımızı, her bir mühendisimizi tebrik ediyoruz.'' dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.