Genç sanatçılar Karadaban ve Koç’un yeni çalışmaları dijital platformlarda

Elazığ 27 Eylül (Hibya) -Elazığlı genç sanatçı Fİkrican Karadabak’ın son çalışması ‘’Bir adam bir kadın’ adlı son çalışması ile müzikseverlerin beğenisini kazandı. Çok küçük yaşlardan berri müzikle uğraşan, sesiyle, yorumuyla ve ürettiği eserlerle beğeni toplayan Karadabak, kendisi gibi genç bir sanatçı olan Yusuf Koç ile beraber , yepyeni bir çalışmasını daha müzik severlerin beğenisine sundu.

Genç sanatçılar Karadaban ve Koç’un yeni çalışmaları dijital platformlarda
Yayınlama: 27.09.2024
1
A+
A-

Elazığlı genç sanatçısı Fİkrican Karadabak’ın son çalışması ‘’Bir adam bir kadın’ adlı son çalışması ile müzikseverlerin beğenisini kazandı. Çok küçük yaşlardan berri müzikle uğraşan, sesiyle, yorumuyla ve ürettiği eserlerle beğeni toplayan Karadabak, kendisi gibi genç bir sanatçı olan Yusuf Koç ile beraber , yepyeni bir çalışmasını daha müzik severlerin beğenisine sundu.

Karadaban ve Koç. Birlikte emek vererek yaptıkları şarkının müzikseverler tarafından beğenilmesinden dolayı mutlu olduklarını söylüyorlar. Genç sanatçıların önünü açarak, onların ilerlemesine imkan sunulmasını isteyen Karadaban ve Koç, geçtiğimiz günlerde Elazığ Salçalı Köfte Festivali’nde sahne aldılar.

Karadabak: ‘’Sanatı, sanatın biz insanlara verdiği ilhamı seviyorum’’

Üretmeyi çok sevdiğini söyleyen Karadabak, sanatçı Yusuf Koç ile birlikte çalışarak tamamladığı ‘Bir kadın, bir adam’ adlı çalışmasını gerçek bir hikâyeden esinlenerek yazdığını söylüyor. Henüz yolun başında olduğunu ve kalemi tükenene kadar da üreteceğini ifade eden Karadabak şunları söyledi:

’’19 yaşındayım yaklaşık 3,5 yıldır profesyonel olarak müzik yapıyorum. Müzik üretiyorum. YouTube’da kendime ait birçok şarkım var. Üretmeye devam ediyorum. Kalemim tükenene kadar da üreteceğim. Üretmek, bir şeyler yapabilmek ve bunun beğeni kazandığını görmek bir insan için çok kıymetli. Sanatı, sanatın biz insanlara verdiği ilhamı seviyorum. Müzik gibi insan ruhuna hitap eden bir sektörde yer almak belli bir misyon yüklüyor bana. Sürekli bir dinamizm içinde olmam gerekiyor. Yoruluyor muyum? Evet. Ama emeklerimin karşılığını bir sanatçı olarak çeşitli mecralarda müziklerimin çalması ve beğeni ile karşılanması olarak gördüğümde o yorgunluğum da, koşturmacam da tamamen geçiyor. Şarkımızın her şeyi hazır. İstanbul’dan bir şirketle anlaştık. YouTube’da yayınlanacak. Desteklerinizi bekliyoruz bu şarkı için. Gerçekten çok çabaladık, çok emek verdik. Bizden desteklerinizi esirgemeyin’’

‘’Yıllardır Elazığ’da birşeyleri başarmak için çabalıyoruz’’

Genç sanatçılardan Yusuf Koç ise 23 yaşında. Yaklaşık 3-4 ay boyunca birlikte çalışarak yaptıkları şarkının çeşitli çevrelerce beğenilmesinin motivasyonlarını arttırdığını söyledi. Özellikle sanat camiasının genç yeteneklere destek konusunda çok da cömert olmadığını ifade eden Koç şunları söyledi:

‘’23 yaşındayım. Birçok parçamız var. Yıllardır Elazığ’da bir şeyleri başarmak için çabalıyoruz. Bize destek olan bir abimiz var. Bu şarkıyı da onun sayesinde bu seviyelere çıkarabildik. Bu arada şarkımızın adı bir adam bir kadın bu şarkıyı yaklaşık 3-4 aydır çalışıyoruz. Bizim işimiz gerçekten göreceli bir iş. Ne kadar iyi yaparsak, o kadar iyi bir sonuç alırız. Bu şarkının da gerçekten isimsiz bir çok kahramanı var. Gerek klibinde olsun, gerek  yapımında olsun. Şarkımızın her şeyi hazır. İstanbul’dan bir şirketle anlaştık.”

‘’Sanatçı duygusal empatiyi yapabilen kişidir’’

Alanlarında büyük bir beğeni kazanan genç sanatçılar, son eserleri ‘Bir kadın, bir adam’ın hikayesini de anlattılar.  ‘’Gerçekten çok çabaladık, çok emek verdik bizden desteklerinizi esirgemeyin.Şarkımızın hikayesi aslında biraz trajik bir hikaye. İsim vermeyelim. Gerçek hikayeden esinlenmiş şarkı diyelim. Bir arkadaşımız vardı, bir kızı çok seviyordu. Kız da onu çok seviyordu. Ansızın bir gün kız nişanlandı, evlendi.Büyük bir hüzün yaşadı arkadaşımız. Onun yaşadığı duyguların, iniş çıkışların şahidi olduk.Müzik de zaten duyguların notalara yansıması değil mi? Sanatçıyı sanatçı yapan, birşeyler üretmeye iten şey iyi bir gözlemci olması ve duygusal empati yapabilmesi. Bizler de onun yaşadığı duygulardan yola çıkarak bu şarkıyı  kaleme aldık.’’ dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.