Genç İzmir Konservatuvar Hazırlık Kursu’na katılan öğrenciler üniversite kazandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı Genç İzmir Konservatuvar Hazırlık Kursu’na katılan öğrenciler Ege Akyürekli ile Bedirhan Tatar istedikleri üniversiteyi kazandı.

Genç İzmir Konservatuvar Hazırlık Kursu’na katılan öğrenciler üniversite kazandı
Yayınlama: 02.09.2024
2
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, gençlerin gelişimini desteklemek ve sanat eğitiminde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla Örnekköy’deki Sosyal Projeler Yerleşkesi’nde açtığı ücretsiz kursa katılan Ege Akyürekli ile Bedirhan Tatar üniversiteli oldu.

Ege Akyürekli Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Teknolojileri Bölümü’nü, Bedirhan Tatar ise Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzikoloji Bölümü’nü kazandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik Çalışmaları Şube Müdürlüğü bünyesinde açılan kursta eğitmen Dr. Mustafa Bayık’tan kulak ve şan eğitimi alarak özel yetenek sınavına hazırlanan öğrenciler istedikleri bölüme yerleşti.

Konservatuvar hazırlık kursu ile ilgili bilgi veren eğitmen Dr. Mustafa Bayık, şunları söyledi:

“Ücretsiz olan bu kursumuzla gençlerimizin sanat alanında kendini geliştirmesi için uğraşıyoruz. Eğitimlere başladığımızdan beri 3 arkadaşımız konservatuvarlı oldu. Genç İzmir üzerinden duyuruya çıkıyoruz. Genelde 10 kişilik bir kontenjanımız oluyor. Şubat ayında sürecimiz başladı. Kursa müracaat edip başarılı olan gençlerimiz haftada 3 gün buraya geldi, piyanoyla derslerimizi gerçekleştirdik. Geçen dönem öğrencimiz Nurmina Türk Ege Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Musikisi Temel Bilimler Bölümü’nü kazandı. İlk kazanan öğrencimizdi, şu an eğitimine devam ediyor. Bu yıl da Ege ve Bedirhan özel yetenek sınavlarını geçerek üniversiteli oldular. Benim için tarifi mümkün olmayan bir mutluluk. Hatta Berdirhan’ın sınavı kazandığının müjdesini ben verdim. Aileleri de sevinçten havaya uçtu. Sanat eğitimi çok özel bir eğitim. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu alanda gençlere ulaşmak için özel bir misyon edindi. Ben de eğitimci olarak buna aracılık ettiğim için çok mutlu ve gururluyum.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.