Gelecek Partisi, süresiz nafaka uygulamasının kaldırılması için kanun teklifi verdi

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) süresiz nafaka uygulamasının kaldırılması için kanun teklifi verdi.

Gelecek Partisi, süresiz nafaka uygulamasının kaldırılması için kanun teklifi verdi
Yayınlama: 28.05.2024
2
A+
A-

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin tarafından TBMM'ye Türk Medeni Kanunu’nun 175. maddesindeki ''süresiz olarak'' ifadesinin kaldırılması ve nafakanın süresinin ''belirli kriterlere göre hakim tarafından belirlenmesi'' şeklinde bir kanun teklifi sunuldu. 

Grup Başkan Vekili Şahin, TBMM’de yaptığı basın toplantısında, “Süresiz nafaka konusunun toplumda büyük bir tartışmaya sebep olduğu, sonraki evliliklerde aile kurumunu maddi ve manevi olarak yıprattığı, tarafların özel yaşamlarını etkilediği gibi gerekçelerle bu konunun önce tartışılması sonra da bu konuda hakkaniyete göre bir düzenleme yapılması gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

Şahin tarafından sunulan kanun teklifinde, kanundaki nafakayla ilgili süresiz ifadesinin kaldırılması teklifinde bulunarak, süresiz nafakanın süresi konusunda; “Tarafların evlilik süresi, eğitim ve meslek durumları, sağlık durumu, nafaka alacaklısının çalışabilir olup olmadığı, çocuk sayısı ve çocukların yaşı gibi durumlara göre hakim tarafından takdir edilir.” ibaresine de yer verildiği belirtildi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.