Gelecek Partili Şahin: Mülakat gitsin, liyakat gelsin

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, öğretmen atamalarındaki “mülakat” uygulaması hakkında açıklama yaptı.

Gelecek Partili Şahin: Mülakat gitsin, liyakat gelsin
Yayınlama: 16.07.2024
1
A+
A-

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, geçen aylarda öğretmenlik mesleğine girişte yapılan mülakat uygulamasının kaldırılmasını amaçlayan bir kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunmuştu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gelecek Partili Şahin, “Mülakat liyakatin katili, adaletin düşmanı, gençlerimizin geleceğini karartan bir zehirdir. Gelin bu zehiri birlikte çıkarıp atalım ülkemizden. Mülakat kaldırılsın, objektif kriterlere dayalı bir KPSS yapılsın. Mülakat gitsin, liyakat gelsin.” dedi.

Şahin, mülakatı gerçekleştiren jürinin öznel değerlendirmelerinin pek çok haksızlığı beraberinde getirdiğini ve adalet ile eşitlik ilkesini zedelediğini vurguladı. Ayrıca Şahin, mülakat esnasında yaşanan anlık stresin, adayların gerçek potansiyellerini yansıtamamalarına yol açtığını belirtti.

Kamuoyunun beklentisinin kayırmacılıktan uzak, liyakatli bir sistemin baz alınarak, mülakat uygulaması olmadan objektif ve bilimsel kriterlere dayalı bir öğretmen atamasının gerçekleştirilmesi olduğunu belirten Şahin, bu bilgiler doğrultusunda öğretmen atamalarında “mülakat” uygulamasının kaldırılmasının ve kanunlarca güvence altına alınmasının öğretmenlik mesleğinin ve eğitim camiasının geleceği açısından büyük bir önem arz ettiğini ifade etti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.