Gelecek Partili Özdağ: Gençlerin ülkeye olan aidiyet duyguları zedelendi

Gelecek-Saadet Partileri TBMM Grup Başkanı ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, TBMM Genel Kurulu’nda kamu kurumlarındaki istisnai kadrolar ve atamalardaki liyakat sorunlarına dikkat çekti.

Gelecek Partili Özdağ: Gençlerin ülkeye olan aidiyet duyguları zedelendi
Yayınlama: 25.07.2024
0
A+
A-

Özdağ, özellikle gençlerin bu mülakat uygulamalarındaki haksızlıklarla karşılaştığını ve bazılarının kayırıldığı iddialarının yaygın olduğunu belirtti. Bu durumun gençlerde büyük bir hayal kırıklığı yarattığını ve ülkelerine olan aidiyet duygularını zedelediğini ifade etti. Milli Eğitim Bakanı'nın öğretmen adaylarının mülakatla alınacağını açıklamasının ardından, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmekte olan Öğretmenlik Mesleği Yasa Teklifi'nin içeriğinde de benzer uygulamaların artarak devam edeceğinin açıkça görüldüğünü söyledi.

Özdağ, gençlerin bir işe girebilmek için yıllarca çalışıp ter döktüğünü, ailelerinin ciddi masraflar yaptığını ve yazılı sınavları başarıyla geçtikten sonra mülakat adı altında hangi bilgiyi ölçtüğü belli olmayan sorularla karşılaştığını belirtti. Bu süreçte gençlerin işe alınmayarak mağdur edildiğini ve bunun adalet duygularını zedelediğini vurguladı. Ayrıca, sınav ve mülakatlara tabi tutulmadan sadece belli kişilerin akrabası ve yakını oldukları için istihdam edilen kişilerin durumunun, gençlerin ülkelerine olan aidiyet duygularını daha da zedelediğini ifade etti.

Konuşmasında, ülkenin büyük bir çölleşme ile karşı karşıya olduğunu belirten Özdağ, sadece toprakların, ormanların ve akarsuların değil, aynı zamanda insan kaynağının da çölleştirildiğini söyledi. Yetişmiş ve eğitimli insanların ve özellikle gençlerin ülkeye olan aidiyet duygularının zedelendiğini ifade etti. Gençlere “giderlerse gitsinler” denildiğini, yabancı sığınmacılarla, Afgan çobanlarla, Afrikalı tekstil işçileriyle, İranlı ve Suriyeli doktor ve mühendislerle işleri halledeceğini söyleyenlere karşı gençlerin kendi ülkeleri dışında umut ve gelecek aramak zorunda bırakıldığını belirtti.

Özdağ, ailelerin çocuklarına iyi bir gelecek sağlamak için büyük fedakarlıklar yaparak eğitim aldırdığını, çocukların gece gündüz çalışarak sınavları geçtikten sonra mülakatlarda haksızlıklarla karşılaştığını belirtti. Mülakat engelini aşan gençlerin güvenlik soruşturmalarını geçtikten sonra ülkenin herhangi bir şehrine ya da köyüne atanarak hizmet etmeye başladığını, ancak bu süreçte büyük haksızlıklarla karşılaştığını söyledi.

Özdağ, liyakatsiz kişilerin kurumların başına getirilmesi ile maden kazalarının meydana geldiğini, insanların elektrik kaçaklarından dolayı hayatını kaybettiğini, ormanların yandığını ve hayat pahalılığının çekilmez boyutlara ulaştığını söyledi. Emeklilerin ve çalışanların büyük zorluklarla karşılaştığını, TÜİK gibi kurumların yanlış bilgilerle halkı yanılttığını belirtti. Bu durumun yargının konusu olacağını ve sorumluların bundan kurtulamayacağını vurguladı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.