Geleceğe Yeşil Işık Yak Projesi ilk yılını İzmir’de tamamladı

Polat Enerji’nin, ilköğretim öğrencilerinde sürdürülebilirlik ve yenilenebilir enerji bilincini yaymak amacıyla hayata geçirdiği ve Türkiye çapında uyguladığı “Geleceğe Yeşil Işık Yak” kurumsal sosyal sorumluluk projesi, 2023-2024 eğitim öğretim dönemini kapsayan ilk senesinde; Kırşehir, Balıkesir, Manisa, Yalova, Niğde, Nevşehir illerini kapsayan rotasını İzmir’de tamamladı.

Geleceğe Yeşil Işık Yak Projesi ilk yılını İzmir’de tamamladı
Yayınlama: 07.06.2024
2
A+
A-

Polat Enerji’nin, ilköğretim öğrencilerinde sürdürülebilirlik ve yenilenebilir enerji bilincini yaymak amacıyla hayata geçirdiği ve Türkiye çapında uyguladığı “Geleceğe Yeşil Işık Yak” kurumsal sosyal sorumluluk projesi, 2023-2024 eğitim öğretim dönemini kapsayan ilk senesinde; Kırşehir, Balıkesir, Manisa, Yalova, Niğde, Nevşehir illerini kapsayan rotasını İzmir’de tamamladı.

Yenilenebilir enerji sektörünün lider firmalarından Polat Enerji’nin Polat Vakfı iş birliğiyle hayata geçirdiği Geleceğe Yeşil Işık Yak Projesi’nin ilk yılında 7 ilde 3 bine yakın öğrenciye 500’e yakın öğretmene ulaşıldı. İlkokul öğrencilerini hedefleyen ve sınıflarda gerçekleşen uygulamalı atölyelerle çocuklarda yenilenebilir enerji ve sürdürülebilirlik konularında farkındalık kazandırmayı amaçlayan Proje, 2023 – 2024 eğitim öğretim dönemini kapsayan ilk senesinde Polat Enerji santrallerinin yer aldığı şehirlerde yapıldı.

Öğretmen Eğitimleri, Enerji Atölyeleri ve Meslek Lisesi Buluşmaları modüllerinden oluşan Proje, ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerini, sınıf öğretmenlerini ve meslek lisesi öğrencilerini odağına alıyor. BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda çevreye duyarlı ve sürdürülebilirlik bilincine sahip bireyler yetiştirmeyi hedefleyen projenin ilk yılı; Kırşehir, Manisa, Balıkesir, Yalova, Niğde, Nevşehir ve İzmir’de başarıyla tamamlandı. Projenin İzmir’deki atölyeleri, Menderes İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirildi. Enerji Atölyelerinde, ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yenilenebilir enerji, sürdürülebilirlik ve karbon ayak izi gibi temel kavramlar çeşitli interaktif etkinliklerle aktarıldı. Öğretmen Eğitimlerinde, ilkokul öğretmenlerine BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri hakkında temel bilgiler verildi ve Fen Bilimleri derslerinde ilgili müfredat konularını işlerken kullanabilecekleri ‘Rehber Kitapçıklar’ hediye edildi.

Projenin bir diğer modülü olan Meslek Lisesi Buluşmalarında ise Polat Enerji profesyonelleri, kariyerini yenilenebilir enerji ve ilgili alanlarda inşa etmeyi hedefleyen meslek lisesi öğrencileri ile bir araya gelerek, rüzgar enerji santrallerinin kurulum süreçleri hakkında bilgiler verdi, mesleki bilgi ve birikimlerini öğrencilere aktardı.  

Polat Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Eda Polat Gkinosatis, bir yılını tamamlayan projeyle ilgili şunları söyledi:

“Geleceğe Yeşil Işık Yak projesiyle çocuklarımız ve gençlerimizde farkındalık yaratarak onların çevresel sorunlarla ilgili çözüm üreten, bilinçli nesiller olmasını amaçlıyoruz. 2023 – 2024 eğitim öğretim yılında Kırşehir’de başlattığımız projeyi Mayıs ayında İzmir'de tamamladık. Projenin ilk yılında gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle, çocuklarımızın ve gençlerimizin yenilenebilir enerji, iklim değişikliği ve çevre konularında bilinçlenmelerine katkı sağlamaktan ve ilgilerini gözlemlemekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Bundan sonraki süreçte de sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratmak amacıyla projelerimize kapsamımızı genişleterek devam etmeyi hedefliyoruz.”

Polat Enerji Hakkında:

Türkiye'nin öncü enerji şirketi Polat Enerji, sürdürülebilirlik ilkesini temel alarak 2000 yılında kuruldu. Şirket, Türkiye'nin rüzgar enerjisi potansiyeline odaklanarak 5 rüzgar ve 1 güneş enerjisi santraliyle temiz enerji üretimine katkı sağlamaktadır. Soma, Seyitali, Poyraz, Geycek ve Göktepe rüzgar enerjisi santralleri ile Türkiye'nin en büyük rüzgar santrali yatırımcısı unvanına sahiptir. Şirketin faaliyetleri ile yılda yaklaşık 2 milyar kWh elektrik üreterek, 50 milyon adet ağaç dikimine eşdeğer yaklaşık 1,25 milyon ton sera gazı emisyonu azaltımı sağlanmaktadır. Polat Enerji, sürdürülebilir enerji üretimi konusunda sektör liderliğini benimserken, faaliyetlerini çevreye saygı ve iş sağlığı güvenliği odaklı bir şekilde yürütmeyi taahhüt eder. Ayrıca, şirketin rüzgar enerjisi santrallerinden biri olan Soma RES, Türkiye'nin en büyük rüzgar santrali olarak öne çıkmaktadır. Polat Enerji, projeleri ile sadece enerji sektöründeki faaliyetleriyle değil, aynı zamanda çevresel ve sosyal sorumluluk alanlarında da etkili bir rol oynamaktadır.

Polat Vakfı Hakkında:

Polat Vakfı, 2023 yılında Polat Ailesi tarafından kurularak kadınlar ve çocuklara yönelik eğitim, spor ve gelişim odaklı projelere destek vermek amacıyla faaliyetlerine başlamıştır. Vakıf, toplumsal yaşamı olumlu yönde etkilemeyi hedefleyerek, uzun vadede daha yaşanabilir bir dünya için girişimlerde bulunmaktadır. Kültür, eğitim, spor, sanat gibi alanlara yönelik projelerle Türk insanının kültür ve eğitim seviyelerini yükseltmeyi ve Cumhuriyet ilkelerine bağlı, topluma faydalı bireyler yetişmesine destek olmayı amaçlamaktadır. Polat Vakfı'nın 2025 vizyonu, en az 1 milyon kadın ve çocuğun hayatına dokunarak katkıda bulunmaktır. Toplumsal sorunlara insan odaklı çözümler sunma misyonuyla hareket eden vakıf, etkin projelerle fark yaratmayı ve topluma değer katmayı amaçlamaktadır.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.