Gedik Yatırım’dan yurt dışı hisse senetleri analizi

İstanbul, 5 Ağustos (Hibya) – Gedik Yatırım yurt dışı hisse senetleri analizi raporunu paylaştı.

Gedik Yatırım’dan yurt dışı hisse senetleri analizi
Yayınlama: 05.08.2024
2
A+
A-

Gedik Yatırım'ın değerlendirmeleri şöyle:

 “APPLE (AAPL)  Warren Buffett'ın Berkshire Hathaway şirketi, Cumartesi günü açıkladığı finansallarına göre, portföyündeki Apple hisselerini neredeyse yarı yarıya azalttı. Şirket, Apple'daki öz sermaye yatırımının adil değerinin, birinci çeyreğin sonunda 135,4 milyar dolar iken, ikinci çeyreğin sonunda 84,2 milyar dolar olduğunu açıkladı. Bu da Berkshire'ın Apple'daki pozisyonunun yaklaşık 789 milyon hisseden yaklaşık 400 milyon hisseye düştüğünü gösterirken bu oran olarak %49,3'lük bir azalma anlamına geliyor. Berkshire Hathaway’in bu hamlesi piyasada şok etkisi yarattı ve teknoloji sektörüne yönelik endişeleri artırdı.

“Berkshire Hathaway (BRK.B) Berkshire Hathaway'nin işletme karındaki büyüme ikinci çeyrekte yavaşladı. Şirket yılın ikinci çeyreğinde işletme karının yıllık %15,5 artışla 11,60 milyar dolara yükseldiğini bildirdi. Bu, ilk çeyrekteki %39'luk artışa kıyasla yavaşlamaya işaret ediyor. Şirketin ikinci çeyrekte hissedarlara atfedilen  net kazancı yıllık %15,5 düşüşle  30,35 milyar dolara geriledi. Şirketin nakit pozisyonları 30 Haziran 2024 itibarıyla rekor bir seviyeye çıkarak 276,94 milyar dolara yükseldi. Bu, ilk çeyrek sonunda 188,99 milyar dolar düzeyindeydi.

“BioNTech (BNTX) Alman ilaç şirketi BioNTech, COVID-19 aşısı satışlarındaki keskin düşüşün ardından yeni kanser tedavilerine yönelik bir strateji değişikliği yapmayı planladığını belirterek, ikinci çeyrekteki zararlarının geçen yılın aynı dönemine göre dört katına çıktığını açıkladı. BioNTech, ikinci çeyrekte geçen senenin aynı dönemindeki 190,4 milyon euroluk zarardan daha yüksek olarak, 807,8 milyon euro (885 milyon dolar) net zarar bildirdi. Şirket ayrıca, COVID-19 aşılarının satışlarındaki düşüş nedeniyle çeyrek dönem gelirlerinde %23'lük bir azalma yaşadığını bildirdi. İlaç şirketi  toplam araştırma ve geliştirme harcamalarının yaklaşık %90'ının COVID ile ilgili olmayan faaliyetlere, özellikle onkoloji ve mRNA'ya yapıldığını  açıkladı. BioNTech, 2026'da ilk onkoloji ürün lansmanını yapmayı planlıyor.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.