Gedik Yatırım’dan yurt dışı hisse senetleri analizi

İstanbul, 10 Eylül (Hibya) – Gedik Yatırım’ın değerlendirmelerine göre Çinli elektrikli araç üreticisi BYD, plug-in hibrit araçlara olan talepteki artış sayesinde yıllık satış hedefini 3.6 milyon araçtan 4 milyon araca çıkardı.

Gedik Yatırım’dan yurt dışı hisse senetleri analizi
Yayınlama: 10.09.2024
1
A+
A-

Gedik Yatırım, yurt dışı hisse senetleri analizinde şu ifadeleri kullandı:

“BYD Company Limited (BYDDY), Çinli elektrikli araç üreticisi BYD, plug-in hibrit araçlara olan talepteki artış sayesinde yıllık satış hedefini 3.6 milyon araçtan 4 milyon araca çıkardı. Yeni hedefin ve ikinci yarı yıl için artan hacim ve marj avantajlarının, yeni ve daha donanımlı otomobil modelleri sayesinde gerçekleştiği söyleniyor. Çin’in en çok satan otomobil markası BYD, bu yıl Ağustos ayında bir rekor satış hacmi kaydederek 2.3 milyon elektrikli ve hibrit araç sattı. Ağustos ayında 373,083 araç sattığını açıklayan şirketi Temmuz ayındaki 342,383 birimlik rekor satışı aşarak   yıllık %36’lık satış büyümesi gerçekleştirdi. Öte yandan Çinli tüketicilerin elektrikli ve hibrit araçlara yatırımını artırması ve nitelikli modellere yönelik hükümet teşviğinin 20,000 yuan'a çıkması şirketin yıllık hedefini yükseltmesine destek oldu.

APPLE (AAPL), Apple, İrlanda’daki vergi düzenlemeleri ile ilgili uzun süredir devam eden bir anlaşmazlık nedeniyle açılan €13 milyar (14.4 milyar dolar) tutarındaki vergi borcunu içeren AB mahkemesindeki davasını kaybetti. Birkaç yıl süren dava, İrlanda’nın Apple’a haksız vergi avantajları sağladığı ve bu durumun teknoloji devinin diğer işletmelere göre çok daha az vergi ödemesine yol açtığı iddiaları sonucu açılmıştı. Karar, Avrupa Birliği için bireysel ülkeler tarafından büyük şirketlere verilen ayrıcalıklı vergi anlaşmalarına karşı yürütülen kampanyada önemli bir zafer olarak değerlendiriliyor. Ayrıca, AB Yüksek Mahkemesi, Google’ın €2.42 milyar para cezasına karşı yaptığı temyizi reddetti

Oracle (ORCL), ABD, Austin merkezli çok uluslu bilgisayar teknolojisi şirketi Oracle, 31 Ağustos'ta sona eren mali dönemde, hisse başına 1.39 dolar kar elde etti. Gelir % 6.9 artışla 13.31 milyar dolara ulaştı. Böylece şirket ortalama analist beklentisi olan hisse başına 1.33 dolar kar ve   13.24 milyar dolar geliri beklentisini aşmış oldu. Şirketin bulut geliri (altyapı ve uygulamaları içerir) 5.61 milyar dolarlık tahminin biraz altında 5.6 milyar dolar olarak gerçekleşti. Oracle ayrıca Fusion Cloud ERP gelirinin yüzde 16 artarak 900 milyon dolara ulaştığını duyurdu. Şirket hisseleri güçlü gelen finansalları sonrası açılış öncesi işlemlerde 9%’a yakın değer kazandı.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.