Gedik Yatırım’dan yurt dışı hisse senetleri analizi

İstanbul, 5 Eylül (Hibya) – Gedik Yatırım’a göre Çinli elektrikli araç şirketi NIO mali ikinci çeyrekte, yıllık bazda yüzde 98,9 ve bir önceki çeyreğe göre yüzde 76,1 artış ile 2,40 milyar dolar gelir açıkladı.

Gedik Yatırım’dan yurt dışı hisse senetleri analizi
Yayınlama: 05.09.2024
0
A+
A-

Gedik Yatırım, yurt dışı hisse senetlerine ilişkin değerlendirme yaptı.

Gedik Yatırım'dan yapılan değerlendirme şu şekilde:

“NIO (NIO),  Çinli elektrikli araç şirketi NIO mali ikinci çeyrekte, yıllık bazda yüzde 98,9 ve bir önceki çeyreğe göre yüzde 76,1 artış ile 2,40 milyar dolar gelir açıkladı. Analistlerin ortalama olarak çeyrek için 2,44 milyar dolar gelir tahmini bulunuyordu. Araç teslimatları yıllık bazda yüzde 143,9 ve çeyreklik bazda yüzde 90,9 artış ile 57.373 oldu. Bu nedenle, araç gelirleri yıllık bazda yüzde 118,2 ve çeyrek bazında yüzde 87,1 büyüdü. Şirket, üçüncü çeyrek rehberliğinde yıllık (yüzde 10,0–yüzde 13,7) büyüme ve (61.000–63.000) araç teslimatı öngörüyor.  Gelirin ise üçüncü çeyrekte yıllık bazda yüzde 0,2–yüzde 3,2 büyüme ile (2,630 milyar dolar–2,707 milyar dolar) arasında olmasını beklediğini bildiren şirket bu rehberlik ile 2,54 milyar dolarlık konsensüs beklentilerinin üzerinde rehberlik sunmayı başardı.

Verizon (VZ),  ABD'nin kablosuz iletişim sağlayıcısı Verizon (VZ), fiber ağını genişletme amacıyla Perşembe günü Frontier Communications'ı (FYBR) 20 milyar dolar değerinde bir anlaşma ile satın alacağını açıkladı. Verizon, Frontier hisseleri başına 38,50 dolar teklif etti. Bu, Frontier'ın 3 Eylül'deki kapanış fiyatına göre yüzde 37,3'lük bir prim anlamına geliyor. Anlaşmanın, yıllık en az 500 milyon dolar maliyet sinerjisi yaratması bekleniyor. Anlaşma açıklamasının yanı sıra, Verizon 2024 yılı için tam yıl kılavuzunu da yeniden doğruladı. Şirket, düzeltilmiş hisse başına karın 4,50 ila 4,70 dolar ve kablosuz hizmet gelirlerinde ise yüzde 2 ila yüzde 3,5 büyüme öngörüyor. Frontier Communications'ın hisseleri ön piyasa işlemlerinde yüzde 10'dan fazla değer kaybetti. Verizon ise yaklaşık yüzde 1 değer kazandı.

APPLE (AAPL), Dünyanın en büyük sözleşmeli elektronik üreticisi ve Apple'ın en büyük iPhone montajcısı Foxconn resmi adıyla Hon Hai Precision, Ağustos ayında gelirinin yıllık bazda yüzde 32,81 oranında arttığını ve  AI sunucularına olan talebin artması nedeniyle, Bulut ve Ağ Ürünleri segmentinin güçlü bir büyüme yaşadığını belirtti .Şirket Ağustos ayı için rekor seviye olan $17.1 milyar satış bildirdi.

Apple tedarikçisi Ağustos ayında açıklanan ikinci çeyrek kazançlarında, 2024 tam yılı için AI sunucularına olan güçlü talep nedeniyle önemli bir büyüme beklentisinin değişmediğini ancak görünürlüğün daha iyi olduğunu söyledi. Gelirler, yıllık yüzde 32,81 artış gösterirken aylık bazda  yüzde4,20 azaldı.

TESLA (TSLA), Elektrikli otomobil üreticisinin Tesla’nın  hisseleri, Çin ve Avrupa'da Tam Otonom Sürüş (FSD) yazılımını düzenleyicilerden onay almadan önce sunma planlarına sadık kalmasının ardından Perşembe günü %2,5 yükseldi. Cybercab, sürücülerin şehirlerde ve otoyollarda hızlanma, fren yapma ve direksiyon kullanma işlerini insan gözetimi altında yapmalarına yardımcı olan teknolojiyi temel alıyor. CEO Elon Musk, Temmuz ayında Tesla'nın yıl sonuna kadar her iki bölgede de FSD için düzenleyici onayı almasının muhtemel olduğunu söylemişti. Musk, Perşembe günü FSD'nin sağdan direksiyonlu pazarlarda yılın ilk çeyreğinin sonlarında veya Nisan-Haziran döneminin başlarında piyasaya sürülebileceğini belirtti.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.