Gedik Yatırım’dan yurt dışı hisse senetleri analizi

İstanbul, 4 Eylül (Hibya) – Gedik Yatırım, indirimli mağaza işletmecisi Dollar Tree’nin, Çarşamba günü yıllık tahminlerini düşürdüğünü duyurdu.

Gedik Yatırım’dan yurt dışı hisse senetleri analizi
Yayınlama: 04.09.2024
0
A+
A-

Gedik Yatırım, yurt dışı hisse senetlerine ilişkin değerlendirme yaptı.

Değerlendirme şu şekilde:

“Dollar Tree (DLTR), İndirimli mağaza işletmecisi Dollar Tree, Çarşamba günü yıllık tahminlerini düşürdü. Şirket, yüksek kar marjlı ürünler için fiyat hassasiyeti olan müşterileri çekmekte zorluk yaşarken, bunda yüksek enflasyon da etkili oldu. Bu durum, ön piyasa işlemlerinde hisselerin yaklaşık yüzde 9 düşmesine neden oldu. Şirket, yıllık düzeltilmiş hisse başına kar tahminini 5.20 ila 5.60 dolar arasında öngörüyor. Bu, önceki tahmin aralığı olan 6.50 ila 7 doların altında. Perakendeci ayrıca, tam yıl tahminini, konsensüs tahminlerinin altına çekti. Satışlar, ikinci çeyrekte yüzde 0.7 artış göstererek 7.37 milyar dolara ulaştı. Dollar Tree segmentinin aynı mağaza satışları yüzde 1.3 arttı, Family Dollar segmentinin ise yüzde 0.1 düştü.

“INTEL (INTC),  Reuters, konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere dayandırdığı haberine göre, Intel'in sözleşmeli üretim işinde, Broadcom (AVGO) ile yapılan testlerin başarısız olması sonrasında bir aksama yaşanması beklenebilir. Broadcom'un testleri, Intel'in 18A adı verilen gelişmiş üretim süreci üzerinden silikon levhalar gönderilmesini içeriyordu. Geçen ay, Broadcom Intel'den aldığı levhaları incelediğinde, üretim sürecinin yüksek hacimli üretime geçmek için yeterli olmadığı sonucuna vardı.

“Habere göre, İki şirket arasındaki mevcut ilişkinin ne durumda olduğu veya Broadcom'un potansiyel üretim anlaşmasından vazgeçip geçmediği belirlenemedi.

“GitLab (GTLB), GitLab hisseleri, şirketin beklentileri aşan güçlü ikinci çeyrek sonuçlarını açıklamasının ardından ve tam yıl tahminini yükseltmesiyle yüzde 15'ten fazla yükseldi. Üçüncü çeyrek için GitLab, satışların 187 milyon dolar ile 188 milyon dolar arasında olmasını ve düzeltilmiş hisse başına kazancın 0.15 ila 0.16 dolar arasında olmasını bekliyor. Şirketin sunduğu bu rehberlik, analist tahminlerini aşarak hisse başına 0.11 dolar ve 187.7 milyon dolar satış öngörüsünün üzerinde bir rakam. Ayrıca, şirket yıl sonu tahminini yükselterek satışların 742 milyon dolar ile 744 milyon dolar arasında olmasını ve düzeltilmiş hisse başına kazancın 0.45 ila 0.47 dolar arasında olmasını beklediğini bildirdi. Bu da daha önceki tahminlerin üzerinde. Ek olarak güncellenmiş tahmin, 736.67 milyon dolar satış ve hisse başına 0.37 dolar kazanç üzerine şekillenen konsensüs tahminlerini aşıyor.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.