Gedik Yatırım’dan yurt dışı hisse senetleri analizi

İstanbul, 3 Eylül (Hibya) – Gedik Yatırım, yurt dışı hisse senetleri hakkında değerlendirme yaptı.

Gedik Yatırım’dan yurt dışı hisse senetleri analizi
Yayınlama: 03.09.2024
1
A+
A-

Gedik Yatırım'ın yurt dışı hisse senetleri hakkında yaptığı analizinde şu ifadeler yer aldı:

“Intel Corporation (INTC), Reuters’ün bildirdiğine göre, Intel, hisse senedi fiyatındaki düşüş, Amerikan çip üreticisinin blue-chip endeksindeki yerini kaybetmesine neden olabilir. Analistler Intel'in Dow'dan çıkarılma ihtimalinin yüksek olduğunu belirterek, şirketin hisselerinde bu yıl yaşanan yaklaşık %60'lık düşüşün, şirket hisselerini endekste en kötü performans gösteren hisse durumuna getirdiğini ve fiyat ağırlıklı Dow'da en düşük hisse senedi fiyatına sahip olduğunu söylediler. Beklenen bu kaldırılmanın, Intel'in zaten zedelenmiş itibarına zarar verebilir. Intel, temettü ödemelerini askıya aldı ve geçen ayki finansallarında iş gücünün %15'ini  işten çıkaracağını  duyurdu. Ancak bazı sektör analistlerinin ve eski bir yönetim kurulu üyesinin, bu hamlelerin çip üreticisi için yetersiz  ve zamanla bakımından çok geç kalınmış önlemler olabileceği yönünde görüşleri bulunuyor.

“Airbnb (ABNB),  Airbnb, Salı günü, Eylül 2023'te yürürlüğe giren kısa süreli kiralamalarla ilgili düzenlemelerin yeniden değerlendirilmesi için başvuruda bulundu. Şirket, bir blog yazısında, ev sahiplerinin kiralanan birimlerin kalıcı sakinleri olması gerektiğini ve kiralama ilanlarını paylaşmadan önce şehirle kayıt olmaları gerektiğini belirten Yerel Kanun LL18'in “konut krizini çözmede başarısız olduğunu” ifade etti.Ağustos ayında veri analitik firması Airdna tarafından yayımlanan bir rapora göre, yasanın yürürlüğe girmesinden sonra, 30 gece altı konaklamalara izin veren Airbnb ilanlarının sayısı %83 azaldı. Airbnb, Apartment List'ten elde ettiği verilere dayanarak, yasa yürürlüğe girdiğinden beri New York Şehri'ndeki dairelerin boşluk oranlarının %3,4 seviyesinde hemen hemen değişmediğini söyledi.

“TESLA (TSLA),Tesla'nın Çin'deki satışları, Ağustos ayında yılın en iyi ayını geçirdi ve küçük şehirlerdeki hızlı satışlardan faydalandı. Tesla, geçen ay dünya çapında en büyük otomotiv pazarında 63.000'den fazla araç sattığını bildirdi. Bu, Temmuz'a göre %37'lik büyük bir artış anlamına geliyor ancak geçen yıl Ağustos ayında 64.694 araç sattığı göz önüne alındığında, hala gerileme gösteriyor ve iyileşme olsa da, performansı büyük Çinli rakiplerinin oldukça gerisinde kalıyor.

“Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi BYD, Çin'deki binek araç satışlarının Ağustos ayında bir yıl öncesine göre %35 artarak rekor bir aylık yüksek olan 370.854 adede ulaştığını açıkladı. Leapmotor ve Li Auto gibi diğer yerel elektrikli araç rakipleri de daha yüksek satışlar bildirdi.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.