Gedik Yatırım’dan uluslararası piyasalar analizi

İstanbul, 27 Ağustos (Hibya) – Gedik Yatırım, uluslararası piyasaları değerlendirdi.

Gedik Yatırım’dan uluslararası piyasalar analizi
Yayınlama: 27.08.2024
2
A+
A-

Gedik Yatırım, uluslararası piyasalar analizinde şu ifadeleri kullandı:

“Meta Platforms, Inc. (META),  Pazartesi günü yapılan açıklamada, sosyal medya devi Meta'nın Sage'in özel Geopressured Jeotermal Sistemi'ni (GGS) veri merkezlerine karbon salınımsız enerji sağlamak için kullanacağı belirtildi. Bu projenin ilk aşamasının 2027'de çevrimiçi olup çalışmaya başlaması bekleniyor. Ortaklık kapsamında, şirketler veri merkezi büyümesini desteklemek amacıyla yeni jeotermal temel güçten 150 MW'a kadar enerji sağlamayı planlıyor. Meta, bugüne kadar 12.000 MW'tan fazla yenilenebilir enerji projesi ile anlaşma yaptığını belirtti.

NVIDIA Corporation (NVDA),  Çarşamba piyasa kapanışı ardından merakla beklenen ikinci çeyrek finansallarını açıklayacak olan Nvidia, hisseleri aylık bazda  %10,69 yılbaşından bu yana ise  %156,13 arttı. Yatırımcılar 3,1 trilyon dolar piyasa değeri ile ABD'nin en değerli ikinci şirketi olan Nvidia'nın finansallarında, yapay zeka talebinin devam edip etmediğine odaklanacak.  Finansallar öncesi Truist Securities Nvidia için temel faktörlerin hala iyileşiyor gibi göründüğünü belirterek Nvidia’nın Temmuz ikinci çeyrek finansalları öncesinde, tam yıllık kazanç hedefini hisse başına 3,39 dolara çıkardı.

JD.com, Inc. (JD),Çin merkezli bir e-ticaret şirket JD.com, Salı günü 5 milyar dolarlık yeni bir hisse geri alım programını (ADS'ler dahil) onayladı.
Program, Eylül 2024'te başlayacak ve gelecek 36 ay sürecek olup Ağustos 2027'de sona erecek.

Şirket, piyasa koşullarına ve geçerli kurallara uygun olarak, geri alımları açık piyasada, özel müzakereler ve blok alımlar yoluyla gerçekleştirebilecek. Haberin ardından şirketin hisseleri, ön piyasa saatlerinde %1.6 artış gösterdi.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.