Gedik Yatırım’dan uluslararası piyasalar analizi

İstanbul, 23 Ağustos (Hibya) – Gedik Yatırım, bugün küresel piyasaların, Fed Başkanı Powell’ın günün ilerleyen saatlerinde Jackson Hole sempozyumunda yapacağı konuşmaya odaklanacağını belirtti.

Gedik Yatırım’dan uluslararası piyasalar analizi
Yayınlama: 23.08.2024
2
A+
A-

Gedik Yatırım'ın değerlendirmesine göre, Powell'ın Fed'in Eylül ayında sıkı para politikasını gevşeteceğine işaret edeceği yönünde yaygın bir beklenti var.

Değerlendirmede verilen bilgiler şu şekilde:

“Ancak piyasalar Powell’dan indirimin sıklığı ve ölçeği hakkında çok az ayrıntı bekliyor. Dün Fed yetkilileri yakın zamanda gelecek ay olası bir faiz indirimi konusunda iyimserliklerini dile getirdiler. Öte yandan dün açıklanan verilere göre, ABD işsizlik başvuruları, Mart ayında sona eren yıl için tarım dışı maaş bordrolarında yapılan sert aşağı yönlü revizyonun ardından endişeleri artırarak Ağustos ortasında tahmin edilenden biraz daha fazla arttı. Perşembe günü normal işlemlerde Dow yüzde 0,43, S&P 500 yüzde 0,89 ve Nasdaq Composite yüzde 1,67 düştü. 11 S&P sektöründen sekizi düşüş yaşadı. Megacap teknoloji şirketleri, Nvidia (-yüzde 3,7), Tesla (-yüzde 5,7) ve Microsoft'tan (-yüzde 2) gelen keskin kayıplarla satış dalgasına öncülük etti. Snowflake da zayıf bir satış görünümü yayınladıktan sonra yüzde 14,7 düştü. Altın, önceki seansta rekor seviyelerden geri çekilerek yüzde 1'in üzerinde düşüş yaşadıktan sonra Cuma günü ons başına yaklaşık 2.490 dolar yükseldi.

“Bugün Asya borsalarında karışık bir seyir izleniyor. Japon yeni dolar karşısında 146'nın üzerine çıkarak yatırımcıların son enflasyon rakamlarını hazmetmesiyle önceki seanstan kalan kayıpların bir kısmını telafi etti. Veriler, Japonya'nın çekirdek enflasyon oranının Temmuz ayında üst üste üçüncü ay yüzde 2,7'ye yükseldiğini gösterdi ve bu da Japonya Merkez Bankası'nın bu yılki şahin değişimini destekledi.Başkan Ueda ayrıca Japon hisselerindeki son satış dalgasını ABD resesyonu korkularına bağladı. ABD endeks vadelileri haftanın son işlem günüde, Powell'ın ilerleyen saatlerde Jackson Hole sempozyumundaki konuşmasını beklerken, güne pozitif başlangıç yapmayı başardı.

Önemli şirket haberleri:

“Workday (WDAY), hisseleri, şirketin mali ikinci çeyrek sonuçlarını beklentilerin üzerinde açıklamasıyla post markette  yüzde 8 oranında bir artış yaşadı.  31 Temmuz'da sona eren dönemde, yapay zeka destekli bulut tabanlı iş uygulamaları geliştiren bir teknoloji şirketi Workday, hisse başına 1,64 dolar olan analist beklentisinin üzerinde 1,75 dolar kar ve beklenen 2,08 milyar dolarlık gelir beklentisinin üzerinde 2,09 milyar dolar gelir elde etti. 1,9 milyar dolarlık abonelik geliri ciroya en çok katkı sağlayan gelir kalemi oldu. Takip eden çeyrekte Workday, abonelik gelirinin 1,955 milyar dolar olmasını ve geçen yıla göre yüzde 16 artış göstermesini öngörüyor. Öte yandan, bilanço açıklaması sonrası Workday, istihdam ve gelir doğrulama sürecini kolaylaştırmak için küresel çapta faaliyet gösteren bir kredi bilgi ve analiz şirketi Equifax ile anlaşma imzaladığını duyurdu. (Olumlu)

“Alibaba (BABA), Çin'li teknoloji şirketi, Hong Kong’daki listelemesini birincil statüye yükseltmek için hissedar onayı aldı. Hangzhou merkezli teknoloji devi, HKEx ve New York Borsası'nda çift ana listelemeyle işlem görecek. Reuters’in haberine göre, şirket bu stratejik adım ile zayıf tüketim ve Pekin'in teknoloji sektörüne yönelik sert baskılarından sonra ana karadaki büyük yatırımları çekmeyi amaçlıyor. (Olumlu)

“Bugün Bilanço Açıklaması Beklenen Şirketler: D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.S., Gold Fields Limited.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.