Gedik Yatırım: Tesla, cari yılın ikinci çeyreğine ilişkin finansallarını açıkladı

Gedik Yatırım, TESLA (TSLA) Tesla’nın dün ABD seansı kapanışı sonrası cari yılın ikinci çeyreğine ilişkin finansallarını açıkladığını bildirdi.

Gedik Yatırım: Tesla, cari yılın ikinci çeyreğine ilişkin finansallarını açıkladı
Yayınlama: 24.07.2024
1
A+
A-

Gedik Yatırım, TESLA (TSLA) Tesla'nın dün ABD seansı kapanışı sonrası cari yılın ikinci çeyreğine ilişkin finansallarını açıkladığını bildirdi. Elektrikli araç devi hisseleri sunduğu karışık görünüm sonrası yüzde 8 oranında değer kaybetti. Şirketin geliri yılın ikinci çeyreğinde yıllık bazda yüzde 2 artışla 25,5 milyar dolar oldu.   Hisse başı kar 0.52 dolar ile beklentilerin yüzde 13 altında geldi. Elektrikli araç üreticisinin net karı ise yıllık bazda yüzde 45 daralarak 1,5 milyar dolara düştü. Şirketin net karı küresel çapta düşen satışlar ve fiyat indirimlerinin etkisiyle bu yılın ilk çeyreğinde de yıllık yüzde 55 azalmıştı. Fiyat indirimleri nedeniyle şirketin kar marjları üst üste dördüncü çeyrekte düştü. Buna rağmen şirket, maliyet düşürme konusundaki planını yineledi ve 2025'in başlarında yeni, daha uygun fiyatlı modeller konusundaki planını teyit etti.

ALPHABET (GOOGL) Alphabet, son çeyrekte hisse başına 1,89 dolar kar açıkladı. Net karı 23,6 milyar dolara genişleyen şirket reklam ve bulut işi sayesinde beklentileri nispeten karşılamış oldu. 71,3 milyar dolar ciro açıklayan Alphabet’in Ocak-Mart dönemindeki sermaye harcamaları yüzde 91 artarak 12 milyar dolara çıkarak yatırımcıları bir miktar tedirgin etti. Şirketin bildirdiği reklam geliri geçen yılki 58,14 milyar dolardan 64,62 milyar dolara çıktı. Bu da Google’ın reklam işinin, artan enflasyon ve faiz oranlarının 2022 ve 2023′te pazarlama bütçelerini daraltmasının ardından büyümeye devam ettiği anlamına geliyor. Şirketin açıkladığı son çeyrek gelir ve kar rakamları beklentilerle uyumluydu ancak şirketin YouTube reklam geliri beklentileri karşılamadı. Bu da son dönemde teknoloji sektöründeki artan risklerin bir yansıması olarak şirket hislerinde satış baskısının yaşanmasına neden oldu.

Deutsche Bank (DBK) Deutsche Bank, Postbank bölümüyle ilgili devam eden bir dava için karşılık ayırarak bu yıl ikinci bir hisse geri alımı yapmayacağını doğruladı. Yatırım bankası bölümünün geliri bir önceki yıla göre yüzde 10 artarak 2,6 milyar Euroya çıktı. Ortaklara atfedilebilir net zarar 143 milyon Euro (155,1 milyon dolar) olarak gerçekleşti. Açıkladığı son çeyrek zarar ile 15 çeyreklik kar serisini sonlandıran banka beklenenden daha dar bir zarar açıklamasına rağmen Avrupa senasında yüzde 8’den fazla düşüş yaşadı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.