Gedik Yatırım: Mc Donald’s bugün hisse başına 2,80 dolara geriledi

İstanbul, 29 Temmuz (Hibya) – Gedik Yatırım, McDonald’s Corporation (MCD) Mc Donald’s bugün açıkladığı ikinci çeyrek bilançosuna göre net geliri müşteri harcamalarının zayıflaması ile yüzde 12 düşüşle 2 milyar dolara, diğer bir ifadeyse hisse başına 2,80 dolara gerilediğini açıkladı.

Gedik Yatırım: Mc Donald’s bugün hisse başına 2,80 dolara geriledi
Yayınlama: 29.07.2024
1
A+
A-

Gedik Yatırım'ın verilerine göre, bu rakamın, piyasa beklentisi olan hisse başına 3,07 dolarlık karın oldukça gerisinde kaldığı açıklandı ve şu ifadelere yer verildi:

''Şirketin mağaza satışları 2020'den bu yana ilk kez dünya çapında düştü. Sene başından bu yana yüzde 15 değer kaybeden şirket hisseleri, piyasa öncesi işlemlerde yüzde 1,5 düştükten sonra gelen alımlarla pozitif seyrediyor.

''ALIBABA   (BABA) Çin merkezli e-ticaret şirketi Alibaba hisseleri hafta başında yüzde 3,10 artış yaşadı.  Bloomberg’in haberine göre şirket, hem Tmall hem de Taobao platformlarındaki satıcılar için onaylanmış işlemlerde yüzde 0,6 oranında temel yazılım hizmet ücreti uygulamayı planlıyor. Bu hamle ile temel gelirin artırılmasını hedefleyen şirket, habere göre bu ücret politikasındaki değişikliği cuma günü müşterilerine iletti. Kararın  etkisi ile Alibaba hisseleri son iki ayın en yüksek gün içi artışını kaydetti.''


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.