Gedik Yatırım: Ağustos vadeli endeks sözleşmesi, 11.063,25 uzlaşma fiyatından tamamladı

İstanbul, 6 Ağustos (Hibya) – Gedik Yatırım, Ağustos vadeli endeks sözleşmesinin 10.681,00 – 11.390,00 seviyeleri arasında hareket ederek günü yüzde 5,65 oranında sert bir düşüşle 11.063,25 uzlaşma fiyatından tamamladığını bildirdi.

Gedik Yatırım: Ağustos vadeli endeks sözleşmesi,  11.063,25 uzlaşma fiyatından tamamladı
Yayınlama: 06.08.2024
2
A+
A-

BIST – 30 Yakın Vade

Gedik Yatırım'dan gelen rapora göre, ABD’de artan resesyon endişeleri ve küresel hisse piyasalarında derinleşen kayıpların etkisiyle güne boşluklu sert satışlarla başlayan sözleşmede gün içerisinde zayıf seyrin etkisini sürdürdüğü görüldüğü belirtilirken şu ifadeler yer aldı:

''Akşam seans kapanışı da 11.052,00 puandan gerçekleşti. ABD borsaları resesyon kaynaklı endişelerle günü yüzde 3’leri bulan sert düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yüzde 1’leri bulan yukarı yönlü bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında Japonya borsası öncülüğünde toparlanma çabası hâkim. Avrupa vadelileri ve CFD endeksleri hafif alıcılı açılışlara işaret ediyor. Ağustos vadeli endeks sözleşmesinin güne pozitif bir başlangıç yapmasını bekliyoruz.

''Küresel çapta ve yurt içinde yaşanan sert satışlar sonrasında piyasalarda haber ve veri akışlarına olan duyarlılığın özellikle kısa vadede artış kaydedeceğini ve gün içi oynaklığın oldukça yüksek seyredebileceğini değerlendiriyoruz. Piyasalarda gün içerisinde her iki yönde de sert fiyat hareketleri görülebilir. Sert fiyat hareketleri ve yüksek volatilite kaldıraçlı işlemlerin yapıldığı vadeli tarafta pozisyon alımını oldukça riskli hale getirmektedir. Mevcut konjonktürde destek/direnç seviyeleri anlamlı sonuçlar üretmeyecektir. Bu nedenle pozisyon alımlarında riskin sınırlı tutulması ve sert fiyatlamalar ile yüksek volatiliteye karşı ekstra dikkatli olunması önem taşımaktadır.

Dolar/TL Yakın Vade

''Ağustos vadeli Dolar/TL sözleşmesi dün 34,1397 ile 34,5197 seviyeleri arasında dalgalanarak günü yüzde 1,03’lük yükselişle 34,4396 uzlaşma fiyatından tamamladı. Küresel piyasalarda enflasyon endişeleri yerini resesyon endişelerine bırakırken, Japonya Merkez Bankası’nın politika değişikliği sonrası carry trade pozisyonlarının kapatılması piyasalarda volatiliteyi artırdı. Dolar endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde dün düşüşler izlendi. Gelişmekte olan ülke para birimleri ise dolar karşısında ağırlıklı değer kayıpları yaşadı. Yurt içerisinde ise temmuz ayı manşet enflasyonu aylık yüzde 3,23 artış ile beklentilerin altında geldi ve de yıllık enflasyon yüzde 71,60’dan yüzde 61,78’e geriledi. Dün küresel piyasaların etkisiyle kurda sınırlı yükselişler izlendi. Bu sabah piyasalarda tekrardan toparlanma hareketleri görülmekte. Dolar/TL spot kuru, bu sabah saat 08:25 itibariyle 33,35’li seviyelerde yatay hareket ediyor. Dolar endeksi ise 102,83 civarında bulunuyor.''


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.