GAZİANTEP’TEN YILIN İLK YARISINDA 4,8 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, yılın ilk yarısında Gaziantep’ten yapılan ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,9 oranında artışla 4 milyar 789 milyon 67 bin dolara ulaştığını açıkladı.

GAZİANTEP’TEN YILIN İLK YARISINDA 4,8 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT
Yayınlama: 04.07.2024
1
A+
A-

Haziran Ayı İhracat Verileri

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan haziran ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Adnan Ünverdi, Kurban Bayramı sebebiyle 22 iş günü çalışılmasından dolayı haziran ayında ihracatta yüzde 14,8 oranında bir düşüş yaşandığını belirtti. Ünverdi, en fazla ihracat yapan 10 il içerisinde kamu yatırımlarının olduğu Ankara ve Sakarya dışındaki bütün illerde bayram tatilinin de etkisiyle ihracatta bir azalmanın söz konusu olduğunu ifade etti. Gaziantep’in hem aylık hem de dönem ihracatında 6. sırada yer aldığını belirten Ünverdi, “Emek ve alın teriyle Gazi şehrimizin bu rakamlara ulaşmasını sağlayan tüm üreticilerimize, ihracatçılarımıza ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Elektrik Zamları ve Enflasyon Değerlendirmesi

Elektrik zammı ve haziran ayı enflasyon verilerini de değerlendiren Ünverdi, mesken, ticarethane ve tarımsal faaliyet grubu elektrik abonelerine yapılan yüksek oranlı zamların dezenflasyon sürecine zarar vereceğini belirtti. Ünverdi, “Yüksek enflasyonla mücadele ettiğimiz bir dönemde elektrik fiyatlarına yapılan yüzde 38’lik blok artışlar dezenflasyon motivasyonuna sekte vuracaktır. Yapılması gerekli ise artışlar belli miktarlarda ve aralıklarla yapılmalıdır. Bugün açıklanan haziran ayı enflasyon verilerinin beklentilerin altında gelmesi ve ekonomimiz adına olumlu gelişmelerin olduğu bir dönemde piyasa koşulları ve yürütülen süreç doğru okunmalıdır” ifadelerini kullandı.

Uçak Seferlerindeki Aksamalara Tepki

Gaziantep’e yapılan uçak seferlerindeki rötar ve aksamalar konusuna da değinen Ünverdi, bu sorunun artık geçiştirilemeyecek bir hale geldiğini belirtti. Ünverdi, “Yaz günü gerekçesiz rötar ve başka şehirlere iniş yapılması zaman kayıpları, planlama yapamama ve büyük bir eziyete dönüşmüştür. İnsanımız, iş dünyamız, misafirlerimiz planlamasını sefer saatlerine göre yapmakta olup, aksamalar işimizi aksatmakta, moral bozmakta ve kent imajımıza zarar vermektedir. İlgili kurum ve şirketlere çağrımız, bu sürecin doğru yönetilmesi ve aksaklıkların bir an önce önüne geçilmesidir. İzahı olmayan aksama ve sorunlar devam edecekse önceden bildirilmeli ve insanımız mağdur edilmemelidir” dedi.

Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI

ADNAN ÜNVERDİ, GSO
www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.