Gaziantep’te 8. Hemşehri Dernekleri Festivali başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen 8. Hemşehri Dernekleri Festivalinin açılışı, Festivaller Parkı’nda yapıldı.

Gaziantep’te 8. Hemşehri Dernekleri Festivali başladı
Yayınlama: 02.08.2024
1
A+
A-

Etkinlik, 4 gün boyunca çevre iller ve ilçelerdeki derneklerden ziyaretçileri ağırlamayı sürdürecek.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, burada yaptığı konuşmada bu yıl hemşehri dernekleri ile beraber yurtdışında yaşayan Türklerin de festivale katılmasının önemini vurgulayarak şunları söyledi:

“Hemşehri olmak iyi günde kötü günde kader birliği yapmaktır. Gaziantep Modeli tam bu. ‘Birlikte iyilik, rahmet var’ modeli. Bu festivaldeki gibi böyle bir birlikteliğe ihtiyacımız var. Bu zor coğrafyada, zor dönemde yola çıkarken söylediğimiz önce insan düsturu etrafında daha çok bir araya gelmemiz lazım. Birbirimizle daha çok hemhal olmamız, daha çok dertlerimizi ve sevinçlerimizi paylaşmamız lazım.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, hemşehri derneklerine davetinden dolayı Başkan Fatma Şahin’e teşekkür ederek, “Kıymetli hemşehri dernekleri, bugün ana vatanımızda gazi, kahraman ve fedakar olan şehrimizde sizlerle buluşmuş olmaktan çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Bu yöresel ve bölgesel dernekleri bir araya getiren yurtdışındaki Türk toplumunu bu kadim şehirde misafir eden ve bu gönül köprülerinin ulaşmasına vesile olan her bir kardeşimi sevgiyle selamlıyorum.” diye konuştu.

Bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Hizmetleri ve Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlar Genel Müdürü Ali Murat Başçeri, yurtdışında yaşayan kardeşlerimizi ülkemizin yurtdışındaki en önemli temsilcileri olarak görüyoruz. Vatandaşlarımızın öz kimliklerini koruyarak yaşadıkları ülkeye her alanda katkı sağlamaları temel gayemiz.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.