Gaziantep Büyükşehir Meclisi, Narin’in adını bir çocuk kütüphanesine verecek

Gaziantep, 9 Eylül (Hibya) – Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 2024 yılı Eylül Ayı Dönem Toplantısı’nın 1’inci Birleşimi Başkan Vekili Halil Uğur’un başkanlığında toplandı.

Gaziantep Büyükşehir Meclisi, Narin’in adını bir çocuk kütüphanesine verecek
Yayınlama: 09.09.2024
1
A+
A-

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda İslahiye’deki depremzede çiftçilerden biber alımı ve Diyarbakır’da öldürülen Narin Güran’ın isminin çocuk kütüphanesi veya kreşe verilmesi hakkında önerge verildi.

AK Parti Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Hamzaoğlu, depremden etkilenen İslahiye ilçesinde çiftçilere destek olunması için Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçiden kırmızı biber almasına dair meclise sözlü önerge verdi. Önergenin meclis üyeleri tarafından gündeme alınması oy birliği ile kabul edildi, önerge ilgili komisyonda görüşülecek.

MHP Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Cuma Kaymakçı ise mecliste söz alarak, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde vahşice katledilen 8 yaşındaki Narin Güran’ın isminin bir çocuk kütüphanesine veya kreşe verilmesi için grubu adına önerge verdi. Önergenin gündeme alınarak görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

Birleşimde şehrin hava kalitesini arttırmak amacıyla kamu taşımacılığında yeşil hidrojenli araçların kullanımı için gerekli ekosistemin oluşturulması ve faaliyete geçirilmesi amacıyla akademik çalışmalardan faydalanmak için, Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Yeşil Hidrojen Üreticiler Derneği (H2DER) arasında imzalanması planlanan madde hakkında üyelere bilgi verildi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.