“Gaziantep Bisiklet Turizmi Çalıştayı” yapıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde şehrin turizm potansiyelini geliştirmek amacıyla “Gaziantep Bisiklet Turizmi Çalıştayı” düzenlendi.

“Gaziantep Bisiklet Turizmi Çalıştayı” yapıldı
Yayınlama: 20.08.2024
2
A+
A-

Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı (TGA) ile Güneydoğu Anadolu Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (GATOD) iş birliğinde düzenlenen Gaziantep Bisiklet Turizmi Çalıştayı'nda turizminin Gaziantep’e katacakları değerlendirildi.

Çalıştaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ilgili birimlerinin yetkilileri, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) temsilcileri, Güneydoğu Anadolu Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (GATOD) Başkanı ve üyeleri, EuroVelo Türkiye Temsilcisi, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve GARO Başkanları katıldı. Çalıştayda Gaziantep'in bisiklet turizmi konusunda olumlu ve olumsuz yanları ele alındı.

Çalıştayın açılışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, insanın yaşam kalitesini merkeze alan çalışmaları hayata geçirdiklerini belirterek şunları söyledi:

“Ulaştırmada hemen hızlı bir şekilde filolarımızı gençleştirdik. Şu anda hidrojenli otobüse geçmek için büyük bir çalışma yapıyoruz. Eğer biz Köln Belediyesi’nin, Paris Belediyesi’nin, Barselona Belediyesi’nin diliyle konuşamazsak bu şehrin rekabet etme gücünü koruyamayız. Almanya’da bisiklet yolunda 7’den 70’e herkes bisiklet kullanıyorsa, bizim de bunu yapmamız gerektiğini düşündük. Bisiklet yollarına baktık 150 kilometrelik bisiklet yolunun şu anda 79 kilometresini tamamladık. Bu 150 kilometrelik hattı hızlı bir şekilde tamamlayacağız.” 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.