Gazeteci Mahalli’den Suriye yorumu: Onursal bir kayıp söz konusudur

İstanbul, 2 Temmuz (Hibya) – Gazeteci ve Yazar Hüsnü Mahalli, Suriye’nin kuzeyinde Türk bayraklarına yönelik saldırı düzenlendiğine, Türkiye’ye ve Türklere ağır hakaretler edildiğine dikkat çekerek, “Burada onursal bir kayıp söz konusudur” dedi.

Gazeteci Mahalli’den Suriye yorumu: Onursal bir kayıp söz konusudur
Yayınlama: 02.07.2024
2
A+
A-

YouTube'daki “Orta Doğru” başlıklı kanalında, Suriye’nin kuzey bölgelerinde düzenlenen, Türk bayrağına yönelik  saldırıları değerlendiren Mahalli, “Türkiye destekli” grupların, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad’ın barışma sürecine tepki olarak Pazartesi günü sokaklara döküldüğünü anımsattı.

Daha önce BBC ve NBC televizyon kanallarında da çalışan Hüsnü Mahalli, “Suriye’nin kuzeyinde yani Türkiye’nin güneyinde Türk bayrakları yakıldı, yırtıldı, parçalandı. Türkiye’ye ve Türklere ağır hareketler edildi. Saldırılarda bulunuldu” dedi ve ekledi:

“En azından şimdiye kadar can kaybı yok ama burada onursal bir kayıp söz konusudur. Türkiye destekli silahlı gruplar, Erdoğan ile Esad barışma sürecine çok kızdı ve buna tepki olarak bugün sokaklara döküldü. Mültecilerin içinde, bu ayaklananların direkt aileleri ya da eşi, dostu, akrabası var. O zaman sonuç şuna çıkıyor: Türk bayrağını yakan, parçalayan, indiren, aşağılamaya çalışanların devamı Suriyeli mülteciler arasındadır.”

Suriye’de olayların başladığı Haziran 2011’den itibaren Hatay’dan Suriye’ye birçok mültecinin girdiğini anımsatan Mahalli, “Bir grup İslamcı terörist Libya’dan da gelmişti. Suriye’ye girdiler ve İdlib’e yakın bir kasabada ilk terör eylemini gerçekleştirdiler. Suriye Devleti’nin 120 civarında memurunu katlettiler. IŞİD, onunla da yetinmedi, geldi bir de Türkiye’de katliam yaptı” diye anımsattı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.