Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü birlikteliği ile hazırlanan Gastro Kahve Günleri, iki gün boyunca kahve tutkunlarını ağırladı.
Gastro Kahve Günleri açılış etkinliğine Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, ÇOMÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ferah Özkök, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları Özleyiş Çetin ve Emrah Eroğlu, Belediye birim müdürleri ve çalışanları, ÇOMÜ akademisyenleri, öğrenciler, kahve sektöründen pek çok isim ile hemşehrilerimiz katıldı.
Açılış konuşmalarıyla başlayan programda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müesser Korkmaz, Gastro Kahve Günlerinin söyleşi fikriyle ortaya çıkarak kapsamlı bir programa dönüştüğünden söz etti. Etkinliğin yoğun bir emekle hazırlandığını belirten Korkmaz, her yaştan kişiye hitap edecek bir program olduğunu kaydetti. Korkmaz, Gastro Kahve Günleri'nin gelişerek Çanakkale'de nitelikli bir kahve festivaline dönüşmesinin de çok arzulandığını sözlerine ekledi.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ferah Özkök ise kahvenin bir kültür olduğunu ve gastronomide çok önemli bir yeri bulunduğunu belirterek sözlerine başladı. Dünya ile birlikte ülkemizde de bir kahve kültürünün oluşmaya başladığını kaydeden Özkök, sosyal, kültürel yanlarının yanı sıra istihdam alanları oluşturması ile birlikte kahvenin ekonomik yönünün de bulunduğunun altını çizdi. Özkök, başta akademik olmak üzere kahvenin pek çok yönüyle ele alınacağı etkinlikte emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.
Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, üniversite iş birliği ile gerçekleşen etkinliğin oldukça anlamlı olduğunu belirterek, “Üniversitemize çok teşekkür etmek istiyorum. Kente katkıları çok büyük. Projelerimizi Üniversite ile hayata geçirdiğimiz zaman çok daha anlamlı ve güçlü oluyor. Bir kentin yerel yönetim ve üniversitesi uyum içerisinde, birlikte projelere imza atıyorsa o kent yükselir. Çanakkale'de buna çok önem veriyoruz. En son GESTAŞ'a ait Sarıçay kenarındaki bir palamut deposunu gastronomi çalışmalarını yürüten bir merkez olması amacıyla üniversitemizin koordinasyonuna tahsis ettik. O da hayata geçtiğinde gastronomi konusunda daha önemli çalışmalara hep birlikte imza atacağız. Üniversitemiz ile birlikte Çanakkale'de çok güzel adımlar atmaya devam edeceğiz” dedi.
Kahve arasının ardından ise Gastro Kahve Günleri'nin ilk söyleşisi başladı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Doç. Dr. Müesser Korkmaz'ın moderatörlüğünü yaptığı söyleşiye Kahve Danışmanı ve Gastronomi Yazarı Cenk Girginol, SCA Türkiye Cezve & İbrik Şampiyonu-Coffee Manifesto Eğitim Sorumlusu Koray Erdoğdu, SCA Türkiye Ödüllü Roaster – Coffee Manifesto Eğitici Roaster Mertkan Kılıçcı, de la pau Coffee Company Kurucu Ortağı ve CEO Serap Akçay ve Federal Coffee Company Kurucu Ortağı Ömer Özgel katılarak kahve tutkunlarının ilgiyle dinlediği bir söyleşi gerçekleştirdi.
9 Aralık Pazartesi günü itibarıyla başlayan ve 10 Aralık Salı günü de Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte söyleşi ve workshopların yanı sıra kahve stantları da gün boyu açık kaldı.
www.ekonomigundemi.com.tr