FX analizi

Bugün yurtdışında gözler TSİ 15.30’da açıklanacak olan istihdam verilerinde olacak. Veriler Fed’in yakından takip etmesi sebebiyle ayrıca önem taşıyor.

FX analizi
Yayınlama: 05.07.2024
4
A+
A-

USD/TRY: Bugün yurtdışında gözler TSİ 15.30'da açıklanacak olan istihdam verilerinde olacak. Veriler Fed'in yakından takip etmesi sebebiyle ayrıca önem taşıyor. Tarım dışı istihdamda beklenti 190bin kişilik bir artış olması yönünde. Ayrıca işsizlik oranı (beklenti %4,0) ve ortalama saatlik kazançlar (beklenti: %3,9) verileri de takip edilecek diğer veriler. Dün Bağımsızlık Günü sebebiyle kapalı olan ABD piyasaları bu sabah vadeli piyasalarda hafif alıcılı seyrediyor. Gün içindeki veri akışıyla birlikte piyasalarda da hareketlilik görülebilir. Yurtiçinde ise dün yayımlanan menkul kıymet istatistiklerine göre yabancı yerleşikler repo hariç DİBS tarafında, önceki son on üç haftada toplam 8,92 milyar USD'lik alışlarının ardından 28 Haziran haftasında 680mn USD'lik satış gerçekleştirdiler. Bugünün veri takviminde ise Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından haziran ayı Hazine nakit dengesi verisi yayımlanacak. Fiyatlamalar tarafında Dolar Endeksi (DXY) Avrupa ve Asya'daki gelişmeler doğrultusunda 105 seviyesinin altına kadar geriledi. ABD 10 yıllık tahvil getirileri ise %4,35 civarında seyrediyor. Parite tarafında ise dün yatay bir görünümle 32,57 seviyesinde tamamlayan kurda bu sabah hafif yükseliş eğilimi gözleniyor.

EUR/USD: ABD tarafında bu hafta gelen makro verilerin soğumaya işaret etmesi ile birlikte faiz indirimi beklentileri güçlendi. Hafta başından bu yana Dolar Endeksindeki zayıf görünüm EURUSD üzerindeki baskıyı azaltmış durumda. Dün ECB tarafından yayımlanan haziran ayı toplantı tutanaklarında, enflasyonun %2'lik hedefe sürdürülebilir bir şekilde zamanında dönmesini sağlama konusundaki kararlılıkları vurgulandı. Bugün ABD'de açıklanacak olan istihdam veri seti paritenin yönü konusunda belirleyici olabilir. Teknik seviyelere bakıldığında, 1,0850 seviyesinin üstünde kalıcılık sağlandığı taktirde 1,0900 seviyesi takip edilebilir. 50 günlük hareketli ortalamasına denk gelen 1,0785 noktası ise gün içi destek olarak izlenebilir. 

XAU/USD:  Ons Altın geçtiğimiz son işlem gününü yatay bir seyir izleyerek 2.357 seviyesinde tamamladı. Dolar Endeksi (DXY) 105 seviyesinin hemen altında işlem görüyor. Bugün gözler ABD istihdam veri setinde olacak. Mayıs ayında tarım dışı istihdam artışı beklenti 165bin kişi seviyesinden 272 bin kişi seviyesine beklentilerin oldukça üzerinde yükselmişti. Enflasyonun seyrine yönelik fikir vermesi açısından bakılan ortalama saatlik kazançlar ise aylık bazda %0,2 seviyesinden %0,4 seviyesinde gerçekleşerek beklentilerin üzerinde açıklanmıştı. Bugün açıklanacak veri setinin beklentileri karşılayamaması halinde değerli maden güç kazanabilir. Teknik açıdan, bu sabah 2.357 seviyesinde işleme başlayan Ons Altın'da, 5 günlük hareketli ortalama olan 2.348 seviyesi destek olarak öne çıkarken, 2.377- 2.385 seviyeleri direnç konumunda.

Kaynak Ziraat Yatırım


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.