Fx analizi

ABD’de birçok Fed üyesi gibi, bu yıl para politikası kararlarında oy hakkı bulunan San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, merkez bankasının %2’lik enflasyon hedefine geri döndürmek için daha gidecek yolları olduğunu belirtti.

Fx analizi
Yayınlama: 25.06.2024
10
A+
A-

USD/TRY: ABD'de birçok Fed üyesi gibi, bu yıl para politikası kararlarında oy hakkı bulunan San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, merkez bankasının %2'lik enflasyon hedefine geri döndürmek için daha gidecek yolları olduğunu belirtti. Bunun yanında çip üreticisi Nvidia'da gerçekleşen üç günlük sert düşüş, teknoloji hisseleri üzerinde baskı yarattı. Pariteler tarafındaki fiyatlamalara bakıldığında Dolar Endeksi (DXY) dün %0,3 geriledi ve 105,5 seviyesinden kapattı. Bu sabah da söz konusu seviye etrafında hareketlilik gözleniyor. Gelişmekte Olan Ülke para birimleri de sakin bir görüntü çiziyor. ABD 10 yıllık tahvil faizi ise bu sabah %4,24 seviyelerinde. Bugün ABD'de tüketici güveni göstergelerinden mayıs ayına ilişkin CB Tüketici Güven Endeksi ve konut piyasası verilerinden, nisan ayına ilişkin S&P/Case-Shiller Konut 20 Kent Fiyat Endeksi izlenecek. Ek olarak Fed guvernörlerinden Michelle Bowman ve Lisa Cook konuşacak. Yurtiçinde ise bugün Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplanacak. Fiyatlamalar tarafında ise net bir değişiklik yok. Kurda kısmi yukarı yönlü hareketlilik devam ederken, günün geri kalanında dünkü kapanış seviyesi olan 32,92 noktasının hafif üzerinde bir seyir izlenebilir.

EUR/USD: Dolar'ı destekleyebilecek gelişmelere ve Avrupa'daki siyasi belirsizliklere karşın parite dün %0,4 oranında yükseldi. Ancak yükselişin kalıcılı olamayacağını düşünüyoruz. Fransa'da ilk turu bu hafta sonu yapılacak olan erken seçim risk olayı olarak izlenecekken, Avrupa'da son veriler de beklentileri karşılamıyor. Teknik olarak, 1,0770 – 1,0800 güçlü direnç konumunda. Bu seviyenin altında kalındıkça 1,0665 bölgesi tekrar test edilebilir.

XAU/USD: Ons Altın haftanın ilk işlem günün %0,6 yükselişle 2.335 seviyesinde tamamladı. Dün Dolar endeksindeki (DXY) geri çekilme değerli madeni destekledi. Öte yandan, ABD'de birçok Fed üyesi bu yıl olası faiz indirimlerine ilişkin temkinli yol izlenmesi gerektiğini yineledi. Bugün Fed üyelerinin konuşmaları devam edecek. Bir taraftan Avrupa'da siyasi gelişmelere bağlı fiyatlamalar da izlenirken, Biden ve Trump'ın perşembe günkü ilk Başkanlık tartışması ve Cuma günkü PCE verisi oynaklık yaratabilecek gelişmeler. Değerli madende teknik olarak bakıldığında 2.316 desteğinin altında 2.300 hedef olabilir. Diğer yandan olası yükselişlerde 2.341 ve 2.360 sıralı dirençler konumunda. 

Kaynak Ziraat Yatırım


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.