FX analizi

Piyasalarda bugün önce ABD enflasyon verisi sonra da Fed toplantısı ve Başkan Powell’ın konuşması takip edilecek.

FX analizi
Yayınlama: 12.06.2024
0
A+
A-

USD/TRY: Piyasalarda bugün önce ABD enflasyon verisi sonra da Fed toplantısı ve Başkan Powell'ın konuşması takip edilecek. Enflasyon beklentisi aylık %0,1, yıllık ise %3,4 artış olması yönünde. Fed toplantısında ise yılın geri kalanına yönelik projeksiyon takip edilecek. Nokta grafiklerde üç olan faiz indirim sayısının bu akşam indirilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Geçtiğimiz hafta açıklanan istihdam verileri sonrası piyasalar Temmuz ayında faiz indiriminin gerçekleşmeyeceğini fiyatlamışlardı. Bu sabaha bakıldığında ise veri öncesinde piyasalar bekleme modunda. Yurtiçi tarafta ise veri gündemi sakin. Halihazırda TCMB'nin sıkı duruşunu koruması TL tarafında destekleyici olmaya devam ettiği söylenebilir. Dün 32,37 seviyesinden kapatan Dolar/TL'de günün geri kalanında söz konusu seviye etrafında hareketler gözlenebilir.

FX analizi

EUR/USD: ABD'de açıklanacak olan TÜFE verisi ve akşam yapılacak olan FOMC toplantısı bugün piyasalar tarafından takip edilecek. Avrupa tarafında parlamento seçimlerinin etkileri sürerken, Fransa'nın 5 yıllık CDS'i yaklaşık 6 puan artarak 29 baz puana ulaştı ve bu yılki en yüksek seviyesini gördü. Geçtiğimiz hafta ECB tarafında gerçekleşen faiz indiriminin ardından üyelerden temkinli açıklamalar da gelmeye devam ediyor. Yetkililer, faiz indirimlerinin peş peşe gelmeyeceğine, verilere bağlı hareket edileceğini ifade ediyorlar. Veriler öncesi baskı altında olan paritede 1,0715 ve 1,0665 seviyeleri sıralı destekler olarak takip edilebilir. Yükseliş durumunda 1,0775 ve 1,08 seviyeleri direnç olarak izlenebilir. 

FX analizi

XAU/USD: Dün 2.298-2.320 seviyeleri arasında işlem gören Ons Altın günü %0,3 yükselişle 2.317 seviyesinde tamamladı. ABD tarafında,  piyasaların odak noktasında, TSİ 15.30'da TÜFE ve 21.00'de Fed'in faiz kararı ve TSİ 21.30'da Fed Başkanı Powell'ın konuşması olacak. Ayrıca Fed'in yeni faiz patikası ve makroekonomik projeksiyonları da yayımlanacak. Teknik seviyelere bakıldığında bu sabah 2.316 seviyesinde işleme başlayan değerli madende, 2.327-2.344 seviyeleri sıralı dirençler olarak öne çıkarken, 2.300-2.285 sevileri sıralı destekler konumunda.

FX analizi

Kaynak Ziraat Yatırım


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.