FX analizi

Dün ABD’de, istihdam piyasası verilerinden, nisan ayı JOLTS açılan iş sayısı verisi, beklentilerin üzerinde düşüş kaydetti.

FX analizi
Yayınlama: 05.06.2024
1
A+
A-

USD/TRY: Dün ABD'de, istihdam piyasası verilerinden, nisan ayı JOLTS açılan iş sayısı verisi, beklentilerin üzerinde düşüş kaydetti. İstihdam piyasası verilerinin düşüş kaydetmesiyle birlikte Fed'in faiz indirimlerine ilişkin beklentiler de öne çekildi. Bugünkü veri takviminde ABD'de Hizmet Sektörü PMI verileri, ADP İstihdam Raporu ve ISM Hizmet Endeksi verisi öne çıkıyor. Yurtiçinde ise Hindistan'da gerçekleşen seçim sonrası gelişmekte olan ülkelerin para birimleri ve CDS'leri üzerindeki baskı hissedildi. 5 yıllık risk primimiz bu sabah 9 puanlık artışla 266 seviyesinden geçerken, USDTRY'de dün %1,2 civarında yükselişler takip edildi. Bu sabah ise hafif geri çekilme gözlenirken 32,38 seviyesi destek bölgesi olarak takip edilebilir.

EUR/USD: ABD'de dün açıklanan istihdam piyasası verilerinden açık iş pozisyonları, nisan ayında 2021'den bu yana en düşük seviyeye geriledi. İşgücü piyasasının soğuduğuna işaret eden veri ardından piyasa katılımcılarının Fed'e yönelik faiz indirim beklentileri öne çekildi. ABD tahvilleri değer kazandı. Bugünün veri gündeminde ABD ve Avrupa'da Hizmet Sektörü PMI verileri, Euro Bölgesi'ne ait nisan ayı üretici enflasyonu verileri, ABD'de ise ADP İstihdam Raporu ve ABD ISM Hizmet Endeksi verisi öne çıkıyor. Dün %0,2 oranında gerileyen paritede teknik seviyelere bakıldığında ise 1,0845 destek seviyesine kadar geri çekilme görülebilir. Olası yükselişlerde ise 1,0905 seviyesi direnç olarak takip edilebilir. 

XAU/USD: Karmaşık görüntünün sürdüğü Ons Altın'da veri kaynaklı hareketlilik sürüyor. ABD'de resesyon endişelerini artıran ISM imalat verileri sonrasında emtiada düşüşler gözlemlenirken, dün Ons Altın günü %1'lik bir kayıpla 2.327 seviyesinden tamamladı. ABD'de bugün açıklanacak olan ISM hizmet verisi ve cuma yayımlanacak olan Tarım Dışı İstihdam verileri değerli madende oynaklık yaratabilir. Teknik seviyelere bakıldığında, 2.300 seviyesi destek olarak öne çıkarken, 20 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 2.360 bölgesi seviyesi direnç konumunda.

Kaynak Ziraat Yatırım


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.