FX analizi

Orta Doğu’daki gerilimin sürdüğü ve ABD’de piyalasarın kapalı olduğu günde Dolar endeksi (DXY) düşmeye devam etti.

FX analizi
Yayınlama: 28.05.2024
3
A+
A-

USD/TRY: Orta Doğu'daki gerilimin sürdüğü ve ABD'de piyalasarın kapalı olduğu günde Dolar endeksi (DXY) düşmeye devam etti. Dolar, gelişmiş ülke para birimlerine karşı düşüşünü üçüncü güne taşıdı. Bu sabaha bakıldığında da zayıflık sürüyor. Cuma günü Fed'in yakından izlediği PCE enflasyonu beklenirken, bugün ABD'de CB tüketici güven endeksi mayıs verisi ile konut verileri kısmi oynaklık yaratabilir. Veri gündeminin sakin olduğu yurtiçinde ise Dolar/TL'de önemli bir hareketlilik yok. Kurda 32,20 civarındaki sakin seyir devam ediyor. Söz konusu seviyenin etrafında yatay görüntü sürebilir. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sayıştay'ın 162. Kuruluş Yıldönümü için düzenlenen programa katılacak ve sonrasında MGK Toplantısına başkanlık edecek.

FX analizi

EUR/USD: ABD piyasalarının tatil sebebiyle kapalı olduğu haftanın ilk işlem gününde Dolar Endeksi (DXY) gerilemeye devam etti. Avrupa tarafında ise ECB üyelerinin konuşmaları takip edildi. ECB Başekonomisti Lane, Banka'nın gelecek ay faiz indirimine başlama yolunda olduğunu, ancak 2024 yılının sonuna kadar para politikasını kısıtlayıcı bölgede tutması gerekeceklerini belirtti. ECB Yönetim Konseyi Üyesi Villeroy ise, Banka'nın faiz indirimi için geniş bir alana sahip olduğunu, hem haziran hem de temmuz ayları toplantılarında faizleri düşürmeyi göz ardı etmemesi gerektiğini belirterek, piyasanın uzun vadede gevşemeye yönelik mevcut beklentilerinin makul olduğunu söyledi. Parite tarafında ise dün güçlenen paritede bu sabah da yükseliş devam ediyor. Teknik seviyelere bakıldığında ise 1,09 direnç bölgesi olarak öne çıkarken; geri çekilme halinde 1,0845 seviyesi destek olarak çalışabilir. Sonraki direnç ve destek ise sırasıyla 1,0945 ve 1,08 civarında.

FX analizi

XAU/USD: ABD piyasalarının kapalı olduğu günde Dolar'da düşüş devam etti. Bir taraftan Orta Doğu'daki jeopolitik tansiyon da düşünüldüğünde Dolar'daki zayıflıkla birlikte Ons Altın günü %0,7 oranında primle 2.351 seviyesinde tamamladı. Piyasalarda Fed'in faiz politikasındaki görüşler verilere göre şekillenmeye devam ederken, cuma günü kişisel tüketim harcamaları (PCE) verisi önemli. Bugün ise açıklanacak ikincil öneme sahip veriler kısmi oynaklık yaratabilecekken, teknik olarak aşağıda 2.330 ve 2.317 sıralı destekler olarak izlenebilir. Yukarıda ise 2.359 ve 2.375 sıralı direnç konumundalar. 

FX analizi

Kaynak Ziraat Yatırım


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.