FX analizi

 Dün Fed Başkan Yardımcıları enflasyon verilerinin beklentileri karşılamadığı ve para politikasının gevşetilmesine yönelik beklenen kanıtların oluşmadığını belirtildi.

FX analizi
Yayınlama: 21.05.2024
3
A+
A-

USD/TRY: Dün Fed Başkan Yardımcıları enflasyon verilerinin beklentileri karşılamadığı ve para politikasının gevşetilmesine yönelik beklenen kanıtların oluşmadığını belirtildi.  Son dönemde Fed üyelerinden olası faiz indirimlerine karşı yapılan temkinli açıklamalar, piyasa katılımcıları tarafından takip ediliyor. Buna ek yarın açıklanacak olan son Fed toplantısına ilişkin tutanaklar para politikasına ve faiz indirim sürecine yönelik yakından izlenecektir. Dolar endeksi Fed yetkililerinin açıklamalarının ardından yükselirken, yabancı ilgisinin belirginleştiği ortamda Türk Lirası da dirençli duruyor. Paritede genel olarak sakin bir görüntü hakim. Bugün de piyasa etkisi sınırlı kalabilecek Fed üyelerinin açıklamaları dışında önemli bir veri akışı yok.

EUR/USD: Fed yetkililerinden gelen temkinli açıklamalar, piyasaların tarihi zirvelere yakın performanslar göstermesine engel olamıyor. Avrupa tarafında ise ECB üyesi Kazaks, yüksek belirsizlik ortamında ileriye dönük sözlü yönlendirmenin şu anda iyi bir çözüm olmadığını, faiz indirimlerinin kademeli ve ihtiyatlı bir şekilde yapılması gerektiğini söyledi. Fiyatlamalar tarafında ise Dolar Endeksi'nin (DXY) hafif yükseldiği günde EUR/USD kısmen geriledi. 1,08 seviyesinin üzerinde kalındığı sürece paritede 1,09 seviyesi hedefte kalabilir. 

XAU/USD: Dün 2.407-2.450 seviyeleri arasında işlem gören Ons Altın günü %0,4 primli şekilde 2.425 seviyesinden tamamladı. İran Cumhurbaşkanı'nın helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından hızlı yükselen değerli maden, ABD tarafından gelen açıklamaların ardından yükselişini sürdüremedi. Haber akışının yavaşlaması ve veri gündemi bakımından da sakin geçen bu haftada Ons Altında soluklanma gözlemlenebilir. Teknik olarak ise geri çekilmenin devamı halinde 2.375 seviyesi destek olarak öne çıkarken, olası bir yükseliş hareketinde 2.450 seviyesi direnç olarak takip edilebilir.

Kaynak Ziraat Yatırım


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.