FX analizi

Dün ABD’de açıklanan ÜFE verisi beklentilerin üstünde %0,5 olarak (beklenti %0,3) gerçekleşti. Veri sonrası Dolar Endeksi (DXY) ve ABD 10 yıllık tahvil getirileri kısa süreli yükseliş gösterdi.

FX analizi
Yayınlama: 15.05.2024
3
A+
A-

USD/TRY: Dün ABD'de açıklanan ÜFE verisi beklentilerin üstünde %0,5 olarak (beklenti %0,3) gerçekleşti. Veri sonrası Dolar Endeksi (DXY) ve ABD 10 yıllık tahvil getirileri kısa süreli yükseliş gösterdi. Ancak bir önceki ay açıklanan ÜFE verisinin aşağı yönlü revize edilmesiyle piyasalardaki baskı sınırlı kaldı. Veri sonrası bir etkinlikte açıklamalarda bulunan Fed Başkanı Powell, enflasyonun gerilemesi için sabırlı olunması gerektiğini belirtti. Ayrıca Powell'ın, enflasyonun aylık bazda daha düşük seviyelerde gerçekleşmesini beklediğini fakat ilk çeyrek rakamlarını güven zedeleyici olarak nitelendirmesinin ardından gözler bugün TSİ 15.30'da açıklanacak olan ABD TÜFE verisine (Beklenti yıllık %3,4, Önceki: %3,5) çevrildi. Yurtiçinde ise veri tarafında sakin bir gündem söz konusu. Kur tarafına bakıldığında ABD tarafında açıklanacak sürpriz bir TÜFE verisi oynaklık yaratabilir.

FX analizi

EUR/USD: Veri gündeminin ABD kaynaklı olarak takip edildiği haftada dün ÜFE beklentilerin üzerinde açıklandı. Buna rağmen bir önceki veride yapılan revizenin etkisiyle Dolar Endeksi (DXY) ve tahvil faizleri düşerken parite değer kazandı. Bugün ise Fed'in veri odaklı politikasında en önemli verilerden TÜFE, TSİ 15.30'da açıklanacak. Veri sonrasında oynaklık artabilecekken, yukarıda 1,0885 ve 1,0945 sıralı dirençler olarak izlenebilir. Aşağıda ise 1,0790 ve 1,0730 sıralı destekler konumunda.

FX analizi

XAU/USD: Kritik ABD enflasyon verisi öncesi Ons Altın %0,9 yükselişle günü 2.358 seviyesinde tamamladı. Dün Fed Başkanı Jerome Powell enflasyon hedefine doğru daha net verilerin olmasını ve sabırlı olunması gerektiğini yineledi. Ek olarak, Powell, faiz indirmek için gerekli zeminin oluşmasının beklentilerden daha fazla zaman alacağına değindi. Öte yandan, Fed'in bir sonraki hamlesinin faiz artışına gitmek olmayacağını da belirtti. Bugün ABD enflasyon verisi kritik. Açıklanacak enflasyon verilerinin beklentilerin altında gelmesi faiz indirimlerini beklenenden erkene çekilmesine sebep olabilir. Böyle bir durumda değerli maden değer kazanabilir .Aksi durumda satış baskısı görülebilir. Teknik olarak, 2.380- 2.414 seviyeleri gün içi dirençler olarak öne çıkarken, 2.333 seviyesi destek konumunda. 

FX analizi

Kaynak Ziraat Yatırım


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.