FX analizi

Kamuda tasarruf paketinin açıklandığı günde 5 yıllık CDS’imiz 275 seviyesine kadar geriledi. ABD tarafında kritik nisan ayı tüketici enflasyonu verisi öncesi bugün üretici fiyatları endeksi verisi takip edilecek.

FX analizi
Yayınlama: 14.05.2024
3
A+
A-

USD/TRY:  Kamuda tasarruf paketinin açıklandığı günde 5 yıllık CDS'imiz 275 seviyesine kadar geriledi. ABD tarafında kritik nisan ayı tüketici enflasyonu verisi öncesi bugün üretici fiyatları endeksi verisi takip edilecek. Fed'in para politikasına yön vermesi açısından yakından izlenecek verilerden manşet ÜFE'nin aylık bazda artış hızının %0,2'den %0,3 seviyesine yükselmesi ve yıllık bazda ise %2,1'den %2,2 seviyesine hafif artması bekleniyor. Öte yandan Fed yetkililerinin açıklamaları takip ediliyor. Fed Başkan Yardımcısı Jefferson, enflasyonu düşürmede açıkça bir ilerleme görene kadar faiz oranlarının mevcut kısıtlayıcı seviyelerinde tutulması gerektiğini belirtti. Bugün ise piyasaların odak noktasında Fed Başkanı Powell'ın konuşması olacak. Powell'ın konuşmasında, Fed'in gelecek dönem para politikasına ve olası faiz indirimlerine ilişkin yeni sinyaller aranacak. Kur tarafına bakıldığında sakin görüntü gün boyunca devam edebilir.

EUR/USD: ABD'de bugün açıklanacak olan ÜFE ve yarın açıklanacak olan TÜFE verileri öncesinde piyasalarda yataya yakın karışık bir görünüm vardı. Bugün konuşacak olan Fed Başkanı Powell'ın konuşmasında ise para politikasına dair sinyaller aranacak. Avrupa tarafında ise veri gündemi bu hafta sakin. ABD'den gelecek verilere göre parite tarafında oynaklık artabilir. 1,08 seviyesini aşamayan EUR/USD'de 1,0760 seviyesi destek konumundayken yükseliş halinde 1,08 seviyesi direnç seviyesi olarak takip edilebilir.

XAU/USD: Dün 2.332-2.365 aralığında işlem gören Ons Altın, gün kapanışında %1 civarında değer kaybı yaşayarak 20 günlük hareketlik ortalaması olan 2.336 seviyesine yakın bir şekilde günü tamamladı. Jeopolitik gelişmelerin kısmen arka planda kaldığı değerli madende fiyatlamalar makro verilerin etkisinde olacaktır. Piyasaların odağında bugün Fed Başkanı Powell'ın açıklamaları ve yarın yayımlanacak olan ABD TÜFE verisi bulunuyor. Beklenenden düşük gelecek bir enflasyon verisi değerli maden üzerinde destekleyici olabilir. Teknik seviyelere bakıldığında ise 2.380 seviyesi direnç olarak takip edilirken, 20 günlük hareketli ortalamanın kaybedilmesi durumunda 2.305 seviyesi destek olarak izlenebilir.

Kaynak Ziraat Yatırım


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.