Fx analizi

Bugün piyasaların odak noktasında, TSİ 21’de Fed’in faiz kararı ve TSİ 21.30’da Fed Başkanı Powell’ın konuşması olacak. Ayrıca Fed’in yeni makroekonomik projeksiyonları da yayınlanacak.

Fx analizi
Yayınlama: 20.09.2023
2
A+
A-

USD/TRY: Bugün piyasaların odak noktasında, TSİ 21'de Fed'in faiz kararı ve TSİ 21.30'da Fed Başkanı Powell'ın konuşması olacak. Ayrıca Fed'in yeni makroekonomik projeksiyonları da yayınlanacak. Swap piyasasında Fed'in bugünkü toplantısında faizleri sabit tutmasına neredeyse kesin gözle bakılıyor. Karar öncesinde piyasalarda ise temkinli mod hakim. Son güçlü gelen veriler ışığında ilave sıkılaştırma mesajının verilmeye devam edileceği riski piyasalardaki temkinli havayı açıklıyor. Bunun dışında petrol fiyatlarındaki yükseliş de endişe yaratmakta. Geçen hafta sonunda bu yıl için faiz artış ihtimalini %40 ile fiyatlayan piyasa bu ihtimali şu anda yaklaşık %44 oranında fiyatlıyor. Yurtiçi tarafta ise Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in New York'ta yatırımcılarla bir araya geldiği görüşme takip edildi. Şimşek, “Bu görüşmelerimizin Türkiye'ye fon akışında katkısının olacağına inanıyorum” dedi. Fiyatlamalar tarafına bakıldığında, bir süredir 27,0 seviyesinin hafif altında işlem gören Dolar/TL'nin bu hafta başında söz konusu seviyenin hafif üzerinde seyretme eğilimi gösterdiğini izliyoruz. Bugünkü Fed toplantısının kurda sınırlı etki yapmasını beklerken, yarınki TCMB toplantısı önemli. Kurda 27,0 seviyesinin hafif üzerindeki hareketliliğin  sürebileceğini düşünüyoruz.
Fx analizi

EUR/USD: Dün 1,0720 seviyesine kadar yükseliş kaydeden parite günü hafif düşüşle 1,0679 seviyesinden tamamladı. Bu sabah ise sınırlı hareketler gözleniyor. Paritede oynaklığı artırabilecek gelişme ise bu akşamki Fed faiz kararı. Bunun yanında, Fed'in karar metninde ve Powell'ın konuşmasında gelecek dönemdeki para politikası ve faiz patikasına yönelik yeni sinyaller dikkatle takip edilecek. Paritede teknik seviyelere bakıldığında yukarıda 1,0750 ve 1,0830 sıralı dirençler konumunda. Aşağıda ise 1,0640 ve 1,0565 sıralı destekler olarak takip edilebilir.
Fx analizi

XAU/USD: Bugün Fed toplantısı değerli maden üzerinde etkili olabilecek gelişme olarak izlenecek. Karar öncesinde piyasalarda temkinli hava, değerli madende de kısmi baskı var. Dün de hafif düşüşle 1.931 seviyesinden kapatan değerli madende, Fed toplantısının şahin geçmesi durumunda 1.897 hedef olabilir. Ara destek 1.910 seviyesinde. Diğer yandan, yukarıda ise 1.945 civarındaki direnç önemli. Bu seviyenin kırılması durumunda 1.966 seviyesine doğru hareketlilik gözlenebilir.
Fx analizi

Kaynak Ziraat Yatırım


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.