Fransız demiryolu hatlarında seferler ”koordineli sabota’j’ nedeniyle kesintiye uğradı

Paris, 26 Temmuz (Hibya) – Fransa’nın yüksek hızlı tren hatları Cuma günü, Paris Olimpiyat Oyunlarının Açılış Töreni öncesinde seyahati aksatmaya yönelik “koordineli sabotaj” olarak nitelendirilen, kundaklama da dahil olmak üzere çok sayıda “kötü niyetli” eylemin hedefi oldu.

Fransız demiryolu hatlarında seferler ”koordineli sabota’j’ nedeniyle kesintiye uğradı
Yayınlama: 26.07.2024
1
A+
A-

Fransa'nın devlet demiryolları şirketi SNCF, kesintinin Atlantik, Kuzey ve Doğu yüksek hızlı hatlarını etkilediğini ve bazı tesislerinde hasar meydana geldiğini söyledi. SNCF eylemlerden birinin “engellendiğini” söyledi.

SNCF, bu hatlardaki seyahat trafiğinin “çok kesintiye uğradığını” ve demiryolu ağının çok sayıda treni yönlendirmesi ve iptal etmesi gerektiğini söyledi. Ekip üyelerinin onarımları denetlemek için sahada olduğunu belirten SNCF, durumun tüm hafta sonu boyunca sürmesinin beklendiğini ifade etti.

Açıklamada, “Tüm yolculardan seyahatlerini ertelemelerini ve istasyona gitmemelerini rica ediyoruz” denildi.

Rémi Train Centre Val de Loire da tren hatlarının en az Pazartesi gününe kadar kesintiye uğrayacağını, Fransa'nın kuzeyindeki Courtalain'de rayların yakınında çıkan bir yangının Paris'e seyahatte aksamalara neden olduğunu söyledi.

Kesintiler, Olimpiyat meşalesi geçişinin sona ermesine ve Açılış Töreni'nin başlamasına saatler kala meydana geldi.

CNN yorum için Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne ulaştı.

Fransa Spor, Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları Bakanı Amélie Oudéa-Castera tren hatlarındaki kesintilerin “bir tür koordineli sabotaj” olduğunu söyledi.
CNN'e bağlı BFMTV'ye konuşan Oudéa-Castera saldırıları “mümkün olan en güçlü ifadelerle” kınadı ve bunun “gerçekten dehşet verici” olduğunu söyledi.

BFMTV'ye göre, “Oyunlara karşı oynamak Fransa'ya karşı, kampınıza karşı, ülkenize karşı oynamaktır” dedi.

Oudéa-Castera, olayların Cuma günü ve hafta sonu seyahatleri aksatacağını söyledi. “Yolcular ve sporcular üzerindeki etkileri değerlendireceğiz ve tüm delegasyonların yarışma alanlarına uygun şekilde taşınmasını sağlayacağız” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.