Flake: Türkiye’nin son nesil F-16 uçaklarını alması konusunda ileriye dönük adım atıldı

(Ayrıntılarla yenilendi) İstanbul, 7 Haziran (Hibya) – Amerika Birleşik Devletleri’nin Türkiye Büyükelçisi Jeffrey Flake, Türkiye’nin son nesil F-16 Blok 70 savaş uçaklarını alması ve mevcut F-16 filosunu modernize etmesi konusunda bugün ileriye dönük önemli bir adım atıldığını açıkladı.

Flake: Türkiye’nin son nesil F-16 uçaklarını alması konusunda ileriye dönük adım atıldı
Yayınlama: 07.06.2024
5
A+
A-

Amerika Birleşik Devletleri'nin Türkiye Büyükelçisi Jeffrey Flake, Türkiye’nin son nesil F-16 Blok 70 savaş uçaklarını alması ve mevcut F-16 filosunu modernize etmesi konusunda bugün ileriye dönük önemli bir adım atıldığını açıkladı.

Bunun, ABD’nin ulusal güvenliği, Türkiye’nin ulusal güvenliği ve NATO’nun birlikte çalışabilirliği açısından iyi bir adım olduğunu vurgulayan Flake, “Yoğun çalışmalarından dolayı Türkiye Milli Savunma Bakanlığı ve Türkiye Dışişleri Bakanlığı'na teşekkürler.”

ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi-Askeri İşler Departmanı'ndan yapılan açıklama ise şu şekildeydi:

“ABD, Türkiye’nin, sadece en yakın müttefiklere ve ortaklara temin edilen, şimdiye kadar üretilmiş en ileri yeni F-16 Blok 70 savaş uçaklarını satın alması konusunda bugün ileriye dönük önemli bir adım atıldığını açıklamaktan gurur duymaktadır. Bu, ABD’nin Türkiye ile tesis ettiği güvenlik ortaklığına olan sarsılmaz bağlılığının en son örneklerinden yalnızca biri.”

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller ise yaptığı açıklamada “Türkiye F16'ları satın almak üzere teklif ve kabul mektubunu imzaladı. Bu satış NATO'nun birlikte çalışabilirliğine yapılan bir yatırımdır ve ABD, Türkiye ve ittifaklarının ulusal güvenlik çıkarlarını destekleyecek.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.