Filmaşin ithalatı için ek mali yükümlülük kararı

Ticaret Bakanlığı, filmaşin çeşitlerinin ithalatında 3 yıl süreyle ek mali yükümlülük şeklinde korunma önlemi uygulanmasına karar verildiğini açıkladı.

Filmaşin ithalatı için ek mali yükümlülük kararı
Yayınlama: 30.06.2024
1
A+
A-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, yerli üreticiler tarafından filmaşin ithalatında korunma önlemi alınması talebiyle yapılan başvuru üzerine yapılan inceleme sonucunda 3 Kasım 2023 tarihli ve 32358 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan İthalatta Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ ile filmaşin ithalatına yönelik bir korunma önlemi soruşturulması başlatıldı.

Bahse konu mevzuat çerçevesinde yürütülen soruşturma sonucunda, filmaşin ithalatında artış bulunduğuna ve bu ithalattan yerli üreticilerin ciddi zarar gördüğüne ilişkin tespitlere ulaşıldı.

Bu çerçevede yayımlanan kararda belirtilen filmaşin çeşitlerinin ithalatında birinci yıl 175 ABD doları/ton, ikinci yıl 170 dolar/ton, üçüncü yıl 165 dolar/ton şeklinde olmak üzere 3 yıl süreyle ek mali yükümlülük şeklinde korunma önlemi uygulanmasına karar verildi.

Kararda ayrıca yerli üretimi hiç bulunmayan veya teknik özellikleri itibarıyla ithalata gereksinim duyulan bazı filmaşin türleri için önlemden muafiyet sağlandı.

Bu çerçevede hazırlanan Filmaşin İthalatında Korunma Önlemi Uygulamasına İlişkin Karar ve İthalatta Korunma Önemlerine İlişkin 2024/8 sayılı Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.