Filistin Devlet Başkanı Abbas, Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu ile görüştü

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Gelecek Partisi Genel Başkanı ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu arayarak Filistin’e davet etti.

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu ile görüştü
Yayınlama: 18.08.2024
2
A+
A-

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Gelecek Partisi Genel Baskanı Ahmet Davutoglu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Abbas, görüşmede Gazze’ye gitme önerisi nedeniyle Davutoglu’na teşekkür ederek, kendisine en yakın zamanda Filistin topraklarını ziyaret etmesi için davette bulundu.

Gerçekleşen telefon görüşmesinde Filistin lideri Abbas, şunları söyledi:

“Sizin tavsiyeniz üzerine yoğun bir kampanya başlattık. Ben de sizin tavsiyeniz doğrultusunda Gazze’yi ziyaret edecegimi TBMM’nden duyurdum. Tüm ülkelere de çağrı yaptık. Simdi sonuçlarını bekliyoruz.”

Dışişleri Bakanı olduğu dönemde 28 Kasım 2012’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda birlikte çalıştıklarını ve Başbakan olarak da BM gönderine Filistin Bayrağını birlikte çektiklerini hatırlatan Abbas, Filistin davası için her dönemde verdiği destekten ötürü Davutoğlu'na teşekkür ederek “Kardeşim Ahmet, sizin yardımlarınızı asla unutmayız. Sizin düşüncelerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacımız var; size güvenimiz tamdır” ifadelerini kullandı.

Görüşmenin devamında Abbas, “En kısa zamanda sizi Filistin’e bekliyoruz. Filistin sizin ülkenizdir” diyerek Davutoğlu’nu Filistin’e davet etti.

TBMM’de yaptığı konuşmada tüm partilerin Filistin konusunda ortak oldugunu hissettiğini dile getiren Abbas, Türk halkına teşekkürlerini ifade etti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.